Politie Amsterdam-Amstelland

17 Berovingen opgelost
8-3-2004. Een uitstekende samenwerking tussen de straatroofteams van Amsterdam-Oost en Zuidoost heeft ervoor gezorgd dat een bende jonge straatrovers vorige week in het stof beet. Ook drie helers werden opgepakt. De vier rovers bekenden 17 gewelddadige berovingen. Lees meer...
Coffeeshop overvallen
8-3-2004. In de nacht van zaterdag op zondag rond twee uur werd een coffeeshop in de Tolstraat overvallen door een met een vuurwapen gewapende man. De overvaller kwam de zaak binnen, richtte het wapen op een medewerker en eiste geld. Hij vluchtte vervolgens met zijn buit te voet in de richting van de Van Woustraat.
Straatrovers lopen tegen de lamp
8-3-2004. In de nacht van zaterdag op zondag werd een 17-jarige jongeman op straat beroofd. Het slachtoffer werd bij het verlaten van het Vondelpark aangesproken door vier 18-jarige jongens die hem meteen tegen de grond sloegen. De jongens pakten een aantal bezittingen van het slachtoffer en gingen er vandoor. De politie kon de daders in de omgeving arresteren. Het slachtoffer raakte lichtgewond. Werken bij de politie Amsterdam-Amstelland?

Bureau Meer en Vaart
8-3-2004. De wijkteamrecherche van het wijkteam Meer en Vaart heeft drie verdachten van 14, 16 en 20 jaar oud gearresteerd. Zij worden ervan verdacht op dinsdag 2 maart op Langswater een 39-jarige vrouw te hebben beroofd.

Het slachtoffer liep die dag rond elf uur ´s avonds op Langswater. Plotseling zag zij een gemaskerde jongen op haar af komen rennen. Hij bedreigde de vrouw en wist haar telefoon te pakken te krijgen. Vervolgens rende hij weg in de richting van Tussenmeer. De jonge dader kreeg gezelschap van een tweede knaap. Beide jongens konden ontkomen.

Het spoor leidde al snel naar de drie verdachten. Op last van de officier van justitie werden de jongens gearresteerd. Bij de aanhoudingen werden verschillende van diefstal afkomstige goederen gevonden. Ook werden vuurwapens aangetroffen. De verdachten zullen voor de officier van justitie worden geleid.

Meer aansprekende resultaten? Kijk in dossiers!
---

Overval geldloper: getuigen gezocht

Bureau Lodewijk van Deijsselstraat

8-3-2004. Maandagmorgen rond tien uur werd in een supermarkt aan de Aalbersestraat een geldloper van een geldauto overvallen. Op het moment dat de geldloper binnen was, rende een gewapende man de supermarkt binnen. Hij vernielde een ruit en bedreigde het aanwezige personeel en de geldloper met een vuurwapen. Aanwezige klanten moesten op de grond gaan liggen. Een tweede dader voegde zich bij de eerste man en de geldloper werd gedwongen geld af te geven. Toen de geldkoffer "ontplofte" en de inhoud onbruikbaar werd, renden de overvallers de winkel uit en ontkwamen op een bromfiets in de richting van de snelweg. Niemand raakte bij de overval gewond.