Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


8 maart 2004


.


Putten - Drankrijder botst


Een 72 jarige fietsster uit Putten is zondagmiddag licht gewond geraakt nadat ze op de Halvinkhuizerweg door een18 jarige scooterrijder werd aangereden. De vrouw sloeg linksaf, terwijl de scooterrijder haar ging inhalen. Beiden kwamen te vallen. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar de dokterspost. De scooterrijder bleek onder invloed van alcohol. Hij blies 0,8 prom. De politie maakt een proces-verbaal op.


Wezep - kerkbezoekers gewaarschuwd


In het kader van het parkeerproject dat sinds 1 maart jl. van kracht is, heeft de politie van het team Oldebroek afgelopen zondag 121 waarschuwingen uitgedeeld aan autobestuurders die hun auto verkeerd hadden geparkeerd. De meeste overtredingen werden geconstateerd nabij kerkgebouwen aan de Azaleastraat, de Stationsstraat, het Heidepad, de van Limburg Stirumlaan en de Zuiderzeestraatweg. De overtredingen betroffen voornamelijk het parkeren op het trottoir, het fietspad, voor een uitrit en in groenstroken.
De bestuurders kwamen er dit keer met een waarschuwing af.
Bij de politie kwamen positieve reacties binnen van omwonenden die parkeeroverlast ervaren. Van een aantal kerkbezoekers kwamen minder instemmende reacties binnen.
De politie van het team Oldebroek, waaronder Wezep valt, is per 1 maart gestart met een parkeerproject waarbij er extra gelet wordt op parkeerovertredingen. De acties zullen de komende tijd worden herhaald.
Na eerst een aantal dagen waarschuwend op te treden, zullen er binnenkort boetes worden uitgeschreven. Een parkeerboete bedraagt E 45,- en op een invalidenparkeerplaats E 70,-


Elburg - Inbraak horecazaak


In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een horecazaak aan de Smedestraat. Men kwam binnen door een deur te forceren. Twee gokkasten werden opengebroken. Het aanwezige geld werd weggenomen.


Harderwijk - Man betrapt bij diefstal


De politie heeft zondagmiddag een 20 jarige man uit Harderwijk aangehouden terwijl hij op het terrein van een pand aan het Oosteinde werd aangetroffen. De man was over het hekwerk van het te verbouwen pand geklommen. Hij was in het bezit van enkele gereedschappen die hij uit het pand had weggenomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en doorverwezen naar het preventieteam Link, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.


Oene - drankrijdster van talud gereden


Een 58 jarige vrouw uit Vorchten is zondagavond op de Houtweg in Oene met haar auto van het talud gereden. Ze bleef ongedeerd, maar bleek onder invloed van alcohol. Omdat de blaastesten mislukten, vorderden de politiemensen een bloedproef van de vrouw, Ze weigerde de bloedproef. Tegen de vrouw wordt een proces-verbaal opgemaakt. Haar rijbewijs werd ingevorderd.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --