Vlaamse overheid

Vlaams minister van Energie Gilbert BOSSUYT heeft het contract voor de levering van elektrische energie aan het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en een aantal Vlaamse Openbare Instellingen toegekend aan Electrabel Customers Solutions (ECS). Het contract levert de overheid een jaarlijkse besparing van 1 miljoen euro op.

De meer dan 500 gebouwen, de openbare verlichting, de sluizen, de bruggen en de tunnels van de Vlaamse overheid verbruiken jaarlijks 200 Gigawattuur. Dat is evenveel als 50.000 gezinnen.

Sinds 1 juni 2003 kunnen gebruikers van elektriciteit vrij beslissen in de aankoop van elektrische energie. Volgens minister BOSSUYT moet ook de Vlaamse overheid als grote elektriciteitsklant ten volle inspelen op de voordelen van een vrije marktwerking. Binnen deze context schreef de Vlaamse Regering een offerte uit voor de levering van elektriciteit.

Het nieuwe contract is toegewezen aan Electrabel Customer Solutions. Na afweging van de verschillende inschrijvingen, bleek ECS de meest voordelige aanbieder. Belangrijke criteria waren de prijs, de technische en administratieve voorwaarden en een beoordeling van het voldoen aan de groene stroom- verplichting. Zo is ECS verplicht om minimum 2% energie te leveren die opgewekt is uit hernieuwbare energiebronnen.

Mat een leveringsprijs van 18.180.000 euro ligt de elektriciteitsfactuur van de Vlaamse overheid 6% lager, wat een jaarlijkse besparing van 1 miljoen euro oplevert. Voor minister Bossuyt bewijst dit dat ook de gezinnen kunnen besparen op hun energiefactuur indien zij bewust voor een leverancier kiezen.

Het contract wordt gesloten voor de duur van één jaar en kan stilzwijgend verlengd worden met maximum twee periodes van telkens één jaar.

INFO : Joris.Vandenbroucke@vlaanderen.be Woordvoerder van minister Bossuyt 02/553 70 14 of 0475/98 14 58


---