Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 28: REGELING REIZEN RAMPGEBIED MAROKKO (08-03-2004)

Regeling voor rouw- of ziekenbezoek rampgebied Marokko

Het college van B en W heeft besloten een regeling te treffen voor Veenendalers met een minimum inkomen die willen afreizen naar het rampgebied in Marokko in geval van overlijden van naasten of bezoek aan ernstig zieke naasten. Onder naasten verstaat de gemeente echtgenoot/partner of familie in de eerste of tweede graad. Mensen die kunnen aantonen dat zij financieel in de problemen komen door de kosten van de reis kunnen bij de gemeente een lening krijgen van 450,- per persoon (maximaal 2 personen per huishouden). Dit bedrag dekt de kosten van de vliegreis.

Voorschot
Voor bijstandsgerechtigden geldt eerst dat zij een voorschot kunnen krijgen op hun tot nu toe opgebouwde vakantiegeld en zonodig een aanvullende lening. De jaarlijkse toegestane periode voor het verblijf in het buitenland blijft gehandhaafd op maximaal zes weken (of dertien weken bij personen van 65 jaar of ouder). Hiervan wordt gedurende vier weken de uitkering doorbetaald.

Aanvragen
Bijstandsgerechtigden die in aanmerking willen komen voor deze regeling kunnen contact opnemen met hun klantmanager. Mensen die geen uitkering van de afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) ontvangen en die denken in aanmerking te komen voor de regeling, kunnen contact opnemen met de afdeling WIZ. Zij kunnen een afspraak maken voor de intake bijzondere bijstand via telefoonnummer (0318) 53 86 50.