Politie Zaanstreek-waterland


15:23 07-MRT-04
loc.: ZAANDAM, PRINSENSTRAAT

Poging beroving

Twee onbekende mannen hebben in de nacht van zondag op maandag geprobeerd een 18-jarige Zaandammer te beroven van zijn fiets. Het slachtoffer reed over de Prinsenstraat in de richting van de Tuiniersstraat toen plotseling een jongen van ongeveer 16 jaar met een Noordafrikaans uiterlijk en een zwarte driekwart jas voor zijn fiets sprong. Deze eiste dat de Zaandammer zijn fiets zou afgeven en prikte daarbij met een voorwerp, vermoedelijk een mes, in zijn been. Het slachtoffer zag kans zich los te rukken en fietste weg. Tijdens de beroving was de dader in gezelschap van een ongeveer even oude jongen met blond gekruld haar, een grijze trui met capuchon en een zwarte trainingsbroek.

18:44 07-MRT-04
loc.: VOLENDAM, JULIANAWEG

Aanhouding voor vernieling auto

Na een melding van een getuige heeft de politie een 19-jarige man uit Dieren aangehouden die een auto zou hebben vernield. De getuige zag een man een brandblusser leegspuiten op geparkeerde auto's. Hij gooide het voorwerp daarna tegen de achterkant van een van de auto's waardoor een deuk ontstond. Vervolgens ging de man er met drie anderen in een auto vandoor. Doordat de getuige het kenteken van de auto en de rijrichting aan de politie doorgaf, kon het viertal op de A10 worden aangehouden. De verdachte bekende de vernieling en werd ingesloten.

19:52 07-MRT-04
loc.: WIJDEWORMER, PROVINCIALEWEG

Man vernielt flitspaal nadat hij was 'geflitst'

Een 40-jarige Amsterdammer is aangehouden op verdenking van het vernielen van een flitspaal. De man reed over de Provincialeweg richting de Leeghwaterweg toen hij werd 'geflitst'. Daarop keerde hij zijn auto en reed terug naar de flitspaal om deze vervolgens te vernielen. Hij reed daarna verder, maar werd even verderop door de politie aangehouden.

03:35 08-MRT-04
loc.: ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT/ PRINS BERNHARDPLEIN/ HOF VAN ZAENDEN

Dronken bestuurder brommobiel

Na een ongeval met een brommobiel is de 27-jarige bestuurder uit Zaandam aangehouden voor rijden onder invloed. De Zaandammer reed over de Heijermansstraat vanuit het Prins Bernhardplein. Op een gegeven moment stuurde hij scherp naar links, reed over de middenberm heen en kwam terecht op de rijbaan voor het tegemoet komende verkeer. Vervolgens vloog het voertuig over de kop en kwam op het dak tot stilstand. De man werd voor onderzoek meegenomen naar ziekenhuis de Heel. Daar werd ook een bloedproef afgenomen om het exacte alcoholgehalte te bepalen.

10:57 08-MRT-04
loc.: ZAANDAM, EBBEHOUT

Aanhouding bestuurder gestolen motor

Een 33-jarige Zaandammer is aangehouden omdat hij op een gestolen motor reed. Ter hoogte van hotel Intell aan de provincialeweg zagen politiemensen de man zonder helm op het fietspad rijden. Op het Ebbehout hielden zij hem staande. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en ontving hiervoor, én voor het rijden zonder helm en het rijden op het fietspad, een bekeuring. Toen bleek dat het kenteken en de motor niet bij elkaar hoorden en het contactslot beschadigd was, werd de man aangehouden op verdenking van diefstal of heling van de motor. Het voertuig werd in beslag genomen.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-080304


14:15-16:30 07-MRT-04
ZAANDAM, H GERHARDSTRAAT
37 bestuurders en passagiers zonder gordel
Op de H. Gerhardstraat in Zaandam werd zondagmiddag een gordelcontrole gehouden. Maar liefst 37 inzittenden van personenauto's droegen geen gordel. Eén bestuurder kreeg een boete omdat hij belde tijdens het rijden (niet hands-free). Een bestuurder die met veel te gladde banden reed, drie automobilisten die onnodig mistlicht voerden en een bestuurder die zijn passagiers vervoerde in de laadruimte van het voertuig, ontvingen ook een boete. Een bestuurder die niet in het bezit was van een rijbewijs kreeg een proces-verbaal.

01:33 08-MRT-04
ZAANDAM, ZUIDERVAART

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Een 34-jarige Zaandammer werd in de nacht van zondag op maandag op de Zuidervaart in Zaandam aangehouden wegens het rijden onder invloed. Agenten zagen de auto over de Provincialeweg slingeren en zetten de bestuurder ter controle aan de kant. De Zaandammer bleek de limiet tweeëneenhalf keer te hebben overschreden (580 ug/l) en moest zijn rijbewijs inleveren. De man verklaarde al eens eerder te zijn aangehouden voor het rijden onder invloed.
Ook op de Zaanweg in Wormerveer en op de Dorpsstraat in Assendelft werden afgelopen weekeinde drankrijders aangehouden. Een 32-jarige automobilist uit De Rijp (490 ug/l) en een 37-jarige automobilist uit Assendelft (515 ug/l) kregen een proces-verbaal. Voor laatstgenoemde was het overigens niet de eerste keer dat hij was aangehouden wegens het rijden onder invloed. Zondagavond werden bestuurders op het Blankenburg in Westzaan, de Communicatieweg Oost in Assendelft en op de Rosariumlaan in Krommenie gecontroleerd. In totaal werd bij 147 automobilisten een ademtest afgenomen en geen van de bestuurders had (teveel) gedronken.

18:45-21:15 06-MRT-04
KATWOUDE, PROVINCIALEWEG N247
43 km per uur te hard
Op de Provincialeweg in Katwoude werd zaterdagavond een snelheidscontrole gehouden. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 123 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Twaalf procent van alle hardrijders reed te hard. De snelheidsovertreders zullen binnen enkele weken een boete thuisgestuurd krijgen. Ook een bestuurder die inhaalde over een verdrijvingsvlak, kan rekenen op een boete van 125 euro.

21:02 07-MRT-04
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK
56 km per uur te hard
Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk in Wormerveer (80 km per uur) werd zondagavond een snelheidscontrole gehouden. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 136 km per uur. Eén op de tien automobilisten, in de richting van Marken-binnen, hield zich niet aan de maximumsnelheid. Ook op de Provincialeweg in Wijdewormer (80 km per uur), nabij de oprit van de A7, hield een even groot aandeel van de passanten zich zondagavond niet aan de snelheid. Ook werd een hoge uitschieter van 134 km per uur gemeten.


18:30-21:00 6-MRT-04
PURMERLAND
Een kwart van alle bestuurders te hard
Tijdens een snelheidscontrole in Purmerland (50 km per uur) reed maar liefst een kwart van alle weggebruikers vrijdagavond te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km per uur.


---- --