8 maar t Persberichten regio

's-Hertogenbsoch 08-03-2004

District Den Bosch

INBRAAK IN WINKELPAND

s-Hertogenbosch Zondagavond heeft rond 18.30 uur een inbraak plaatsgevonden in een winkel aan de Hinthamerstraat. Door het vernielen van een ruit konden enkele zonnebrillen worden weggenomen uit de etalage. Rond het tijdstip van de inbraak zijn twee jongens op een scooter gezien, waarvan de bijrijder een mutsje droeg.

VEELPLEGER AANGEHOUDEN NA INBRAAK

s-Hertogenbosch In de nacht van zondag op maandag is aan de Rompertdreef in Den Bosch een 53-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht daarvoor een inbraak te hebben gepleegd in een schoolgebouw aan de Eerste Rompert. Bij dit gebouw werd een ruit vernield en een draagbare radio ontvreemd. De radio is in de omgeving teruggevonden De man is in verzekering gesteld. De man staat bij de politie geregistreerd als veelpleger. Stelselmatige daders, ook wel veelplegers genoemd, worden geregistreerd en geadopteerd door politiemedewerkers, die hen stelmatig volgen.

VERDACHTE VAN AANRANDING AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch De politie heeft maandagochtend een 24-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht vorige week een 16-jarige meisje uit s-Hertogenbosch te hebben aangerand. De man is inverzekering gesteld.

BEKEURING BIJ URINEREN

s-Hertogenbosch Op de Sint Janssingel is in de nacht van zondag op maandag een 22-jarige man uit Eindhoven bekeurd omdat hij stond te urineren.

TE DIEP IN HET GLAASJE

s-Hertogenbosch In de nacht van zondag op maandag is 48-jarige automobiliste uit Den Bosch aangehouden omdat zij te diep in het glaasje had gekeken. Zij kreeg een rijverbod.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN s-Hertogenbosch In een winkel aan de Schapenmarkt in Den Bosch is maandagochtend een 58-jarige vrouw uit Den Bosch aangehouden. Zij had twee t-shirts meegenomen zonder te betalen. De totale waarde was ongeveer 20. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. De vrouw heeft een winkelverbod gekregen van een jaar.

CONTROLE BIJ KRUISPUNT

s-Hertogenbosch Maandagochtend zijn bij een controle van het kruispunt Maliskamp (A59) 33 overtredingen geconstateerd, waarvan 30 voor het rijden door rood licht, 2 voor het niet volgen van de pijl in het voorsorteervak.

District Aa en Dommel

TE DIEP IN HET GLAASJE

Boxtel Op diverse plekken in Boxtel en Sint Oedenrode zijn zondagavond bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In totaal hebben 34 bestuurders geblazen, waarvan er een te veel had gedronken. Deze 28-jarige automobilist is op de Tongersestraat in Boxtel aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. De man kreeg een rijverbod. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

RIJBEWIJS KWIJT EN INGESLOTEN VOOR OPENSTAANDE BEKEURINGEN

Schijndel
Op de Wijbosscheweg in Schijndel is in de nacht van zondag op maandag een 24-jarige automobilist uit Boxtel aangehouden. De man zat met drank op achter het stuur. Zijn rijbewijs is ingenomen. De man kreeg een rijverbod. Tevens had de man nog bekeuringen openstaan ter waarde van ruim 1300 euro. De man is hiervoor ingesloten.

District De Leijgraaf

ILLEGALE VREEMDELING KIJKT TE DIEP IN HET GLAASJE

Uden
Op de Industrielaan in Uden is zondagmiddag een 24-jarige man aangehouden, zonder vaste woon- of verblijfplaats met de Poolse nationaliteit. Hij bestuurde een auto onder invloed van alcohol. Tijdens een autogordelcontrole kreeg de bestuurder een stopteken, waarna bleek dat hij geen autogordel droeg en naar alcohol rook. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is een illegale vreemdeling en is voor de vreemdelingenpolitie ingesloten.

MAN REDT BUURMAN

Uden
Zondagavond is aan de Morel in Uden een 44-jarige man uit Uden gewond geraakt. Hij was spek aan het bakken en vervolgens in slaap gevallen. Waarschijnlijk brandde het spek aan en ontstond er rookontwikkeling. Toen de dochter des huizes thuiskwam, stond het huis vol rook en alarmeerde zij de buren. De buurman is de woning ingegaan en heeft de man naar buiten gehaald. De 44-jarige man is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De buurman heeft een bloemetje gekregen voor zijn heldhaftige optreden.

AANGEHOUDEN TIJDENS ALCOHOLCONTROLE

Veghel

- Op de Stationsstraat in Veghel is zondagavond een 57-jarige automobiliste uit Eindhoven aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Tijdens een alcoholcontrole kreeg zij een stopteken en blies vervolgens een A; de indicatie dat je teveel hebt gedronken om een voertuig te mogen besturen. De vrouw kreeg een rijverbod en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Uden Tijdens een alcoholcontrole aan de Kruisherenstraat in Uden is 38-jarige automobilist uit Uden aangehouden, die onder invloed van alcohol verkeerde.

MET 136 KM/U LANGS SNELHEIDSCONTROLE

Odiliapeel
Zondagavond is bij een snelheidscontrole op de Middenpeelweg in Odiliapeel een 41-jarige automobilist uit Haps bekeurd. De man reed 136 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Het rijbewijs van deze automobilist is ingevorderd.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Volkel
Op de Wilgenstraat in Volkel is in de nacht van zondag op maandag een 55-jarige man uit Volkel aangehouden omdat hij met drank op een auto bestuurde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Uden Maandagochtend vroeg is een 25-jarige man uit Schaijk aangehouden op de Kerkstraat in Uden. Bij bestuurde de auto onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod en proces-verbaal.

RIJDEN MET ONTZEGGING

Veghel
Op de Heuvel in Veghel is maandagochtend een 21-jarige man uit Schijndel aangehouden. De man kon geen rijbewijs laten zien. Toen hij hiervoor werd bekeurd, gaf hij een valse naam op. Tevens bestuurde hij een auto, terwijl hij een ontzegging had. De man kreeg een bekeuring voor het opgeven van een valse naam en het rijden met ontzegging. De auto is inbeslaggenomen.

ZAKKENROLLEN OP DE MARKT

Uden
Maandagochtend zijn op de Markt in Uden de portemonnees weggenomen van vier vrouwen. Een 35-jarige vrouw uit Uden had deze in een grote boodschappentas zitten. Op het moment dat ze bloemen wilde afrekenen, kwam ze erachter dat haar portemonnee verdwenen was. Tevens deed een 44-jarige vrouw uit Veghel aangifte van zakkenrollen op de Markt. Zij had haar portemonnee in de handtas zitten, waarvan de rits niet was gesloten.
Ook van een 28-jarige vrouw uit Uden en een 76-jarige vrouw uit Loosbroek werd de portemonnee ontvreemd.

District Maasland

MISHANDELING

Oss-
Zaterdagavond rond 19.30u fietste een 18-jarige Ossenaar op de Nieuwe Hescheweg in de richting van Heesch. Uit tegengestelde richting kwam een groep fietsers. Een onbekend persoon uit deze groep duwde tijdens het passeren tegen de schouder van de Ossenaar, waardoor deze ten val kwam. Vervolgens werd het slachtoffer door twee personen meerdere malen met de vuist in zijn gezicht geslagen. De groep van ongeveer zes personen fietste vervolgens in de richting van Oss verder. De fietser liep als gevolg van deze mishandeling verschillende blauwe plekken en schaafwonden op in zijn gezicht en aan armen en benen.

De politie Maasland is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact met haar opnemen via 0900-8844.

MET DRANK OP ACHTER HET STUUR

Oss
De politie heeft zondagmiddag aan de Nachtegaallaan in Oss een 45-jarige automobilist uit Oss aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. De man heeft zijn rijbewijs in moeten leveren en hij kreeg een rijverbod. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

CONTROLES OP DRAGEN AUTOGORDEL

Oss/ Heesch
Bij controles op het dragen van de autogordel zijn zondagmiddag op de Osseweg in Heesch en de John F. Kennedybaan in Oss in totaal 500 passanten gecontroleerd, waarvan er 17 geen autogordel droegen.

SNELHEIDSCONTROLE

Maren Kessel
Zondagavond zijn bij een snelheidscontrole aan de Wildsedijk 30 voertuigen gecontroleerd. Van hen reden er 3 te hard, waarvan eentje 158 km/u reed waar 80 km/ is toegestaan. Het rijbewijs van deze 36-jarige bestuurder uit Maren Kessel is ingevorderd.

VIER PERSONEN AANGEHOUDEN

Berghem
De politie heeft op de St. Willibrordusstraat in Berghem in de nacht van zondag op maandag vier mannen aangehouden, een 28-jarige uit Tiel, 27-jarige uit Wamel, een 29- en een 39-jarige, beiden uit Oss. In de auto waar de mannen in zaten, werd tijdens een controle een busje traangas aangetroffen. Geen van de inzittenden bekende dat het busje aan hem toebehoorde. Vervolgens zijn alle inzittenden aangehouden. Een busje traangas is een wapen dat verboden is voorhanden te hebben. De auto kreeg een stopteken in Berghem, nadat deze vanaf de St. Willibrordusweg in Oss door de politie was gevolgd. De auto reed met hoge snelheid.

District Land van Cuijk

FIETSER EN BROMFIETS GEWOND BIJ VERKEERSONGEVAL

Grave -
Een 43-jarige fietser uit Velp is maandagochtend zwaar gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Elftweg/Stoofweg in Grave. Een 17-jarige bromfietser uit Reek raakte bij de aanrijding eveneens gewond. De bromfietser reed op het fietspad over de Elftweg in de richting van Nijmegen. Voor hem reed een tot nog toe onbekende fietser. Hij haalde deze fietser in, maar uit tegengestelde richting kwam het slachtoffer hem tegemoet. Daarop ontstond een frontale aanrijding. De fietser is met zwaar hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. De bromfietser is met een gebroken arm overgebracht naar het ziekenhuis in Oss. De traumaheli en twee ambulances werden ingezet. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de bromfiets opgevoerd is. De politie zoekt getuigen van het ongeval en in het bijzonder de onbekende fietser die door de bromfietser werd ingehaald. Zij kunnen contact opnemen met politie team Cuijk via telefoonnummer 0900-8844.

WAPENS INBESLAGGENOMEN

Cuijk
De politie heeft zondagmiddag twee geweren en gaswapen inbeslaggenomen waarmee twee mannen, van 25 uit Beers en van 22 uit Beuningen, op blikjes aan het schieten waren aan de Vissteeg in Mill. Zij hebben een bekeuring van 125 euro gekregen.

AANHOUDING NA VERNIELEN AUTO

Grave
Zondagavond is een 15 jarige jongen uit Grave aan de Sirtemalaan aangehouden nadat hij vernielingen had aangebracht bij een auto, door eroverheen te lopen en op het dak te springen. Hij is in vrijheid gesteld na verhoor en gesprekken met de ouders en een ander 15-jarig vriendje, die ook over de auto was heengelopen.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Cuijk

- Aan de Beersebaan in Cuijk is zondagavond een 31-jarige automobilist uit Cuijk aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en kreeg een rijverbod. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.