Politie Amsterdam-Amstelland

Overval geldloper: getuigen gezocht

Bureau Lodewijk van Deijsselstraat
8-3-2004. Maandagmorgen rond tien uur werd in een supermarkt aan de Aalbersestraat een geldloper van een geldauto overvallen. Op het moment dat de geldloper binnen was, rende een gewapende man de supermarkt binnen. Hij vernielde een ruit en bedreigde het aanwezige personeel en de geldloper met een vuurwapen. Aanwezige klanten moesten op de grond gaan liggen. Een tweede dader voegde zich bij de eerste man en de geldloper werd gedwongen geld af te geven. Toen de geldkoffer "ontplofte" en de inhoud onbruikbaar werd, renden de overvallers de winkel uit en ontkwamen op een bromfiets in de richting van de snelweg. Niemand raakte bij de overval gewond. De wijkteamrecherche van bureau Lodewijk van Deijsselstraat heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen van het misdrijf. U kunt zich melden via: (0900) 8844.
Gordels om. Ook achterin

8-3-2004. Gordels zijn altijd verplicht. Ook achterin. Wilt u hierover meer weten, neem dan eens een kijkje op de "Daar kun je mee thuis komen". Ook Consument en Veiligheid heeft goede informatie over kinderzitjes- en stoeltjes.

Afgelopen weekend is een campagne gestart speciaal gericht op kinderen en het dragen van de autogordel op de achterbank: Goochem het gordeldier. Een aanrader.
Straatrovers lopen tegen de lamp
8-3-2004. In de nacht van zaterdag op zondag werd een 17-jarige jongeman op straat beroofd. Het slachtoffer werd bij het verlaten van het Vondelpark aangesproken door vier 18-jarige jongens die hem meteen tegen de grond sloegen. De jongens pakten een aantal bezittingen van het slachtoffer en gingen er vandoor. De politie kon de daders in de omgeving arresteren. Het slachtoffer raakte lichtgewond.
---