BOVAG

Fietsenwinkeliers meest tevreden over Batavus

8 March 2004

De bij de BOVAG aangesloten fietsenwinkeliers zijn, van de vijf merken met het grootste marktaandeel, het meest tevreden over Batavus als toeleverancier. De fietsfabrikant scoort als algemeen waarderingscijfer een 7,4. Op de tweede plaats komt Gazelle, gevolgd door Union, Sparta en Giant.

De BOVAG-afdeling Tweewielerbedrijven heeft, net als in 2001, de relatie tussen de aangesloten tweewielerwinkeliers en de fabrikanten/importeurs, die hen fietsen leveren, onderzocht. De bedoeling is dat aan de hand van de uitkomsten mogelijk verbeteringen in deze relatie kunnen worden bewerkstelligd. Daartoe bespreekt BOVAG met elke leverancier de resultaten en worden de leveranciers ook in de gelegenheid gesteld op de resultaten te reageren.

Batavus rukte sinds 2001 op van de derde naar de eerste plaats. De winkeliers waardeerden o.a. de behulpzaamheid en de kwaliteit en de snelheid van de verkoopdocumentatie als hoogste. In totaal beoordeelden ze hun toeleveranciers op maar liefst 36 verschillende punten.
Het volledige rapport kunt u ook opvragen op pers@bovag.nl