Gemeente Dordrecht


Herinrichting Stevensweg begint 8 maart

Wethouder B.A. van der Zwaan geeft vandaag om 16.30 uur het startsein voor de herinrichting van de Stevensweg. Om 18.30 uur worden in één keer alle bomen op de Stevensweg gekapt.

De weg wordt, zoals aangegeven in het Wijkverkeersplan Dubbeldam, een 30 kilometerzone. De nieuwe inrichting wordt hierop aangepast door het aanbrengen van wegversmallingen. Daarnaast worden alle bomen in de Stevensweg vervangen om worteldruk in de weg te voorkomen. Tenslotte wordt het riool geheel vernieuwd. De plannen voor de herinrichting zijn in nauw overleg met bewoners en winkeliers opgesteld. Tijdens de werkzaamheden blijven de woningen en bedrijven zoveel mogelijk bereikbaar.

Kappen
Op 8 maart worden 57 bomen op de Stevensweg gekapt. Om de overlast voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken vindt het kappen plaats van 18.30 uur tot 22.00 uur.

Parkeerverbod
Uit veiligheidsoverwegingen geldt daarom va! n maandag 8 maart 18.00 uur tot di nsdag 9 maart 06.00 uur een parkeerverbod op de Stevensweg. Auto's die blijven staan, worden weggesleept. Het is tijdens die periode ook niet mogelijk de inritten van de huizen met de auto te bereiken of te verlaten

Wegafsluiting
Maandag 8 maart vanaf 18.00 uur is de Stevensweg afgesloten voor inrijdend verkeer en vanaf 18.30 uur ook voor uitrijdend verkeer. Om middernacht is de Stevensweg weer bereikbaar voor doorgaand verkeer.