Ingezonden persbericht


Persbericht

AT&T sluit overeenkomst voor wereldwijd netwerk
met Briggs & Stratton

Den Haag, 8 maart 2004 ­ AT&T heeft een wereldwijd netwerkcontract ter waarde van verscheidene miljoenen dollars gesloten met Briggs & Stratton Corp. - 's werelds grootste fabrikant van luchtgekoelde benzinemotoren voor buitenapparatuur (waaronder grasmaaiers en hogedrukreinigers). Het betreft een uitbreiding van de bestaande, nationale overeenkomst voor long-distance, internet, teleconferencing en data services in de VS, aangevuld met AT&T's managed international data service en extra netwerkcapaciteit.

Met AT&T's wereldwijde netwerkoplossing kan Briggs & Stratton geïntegreerde bedrijfsapplicaties voor betere klantenservice, snellere verwerking van verkooporders en kostenreductie implementeren in Europa, de VS en Afrika. De oplossing ondersteunt de internationale eisen van de onderneming voor een veilig, betrouwbaar netwerk dat tegemoet komt aan de explosieve groei buiten de VS.

AT&T zal het merendeel van de voice-, data- en internetdiensten van Briggs & Stratton integreren met het AT&T Business Network (ABN). Naast een voordelig, geïntegreerd servicepakket biedt het ABN een veilige, webgebaseerde portal met volledige toegang tot informatie over netwerkaccounts en tijdsbesparende online tools voor het monitoren van netwerkprestaties, het beheren van het netwerk en het inzien en betalen van rekeningen.

"Gezien onze bedrijfsstrategie was het van belang dat we ons netwerk zouden uitbreiden en de capaciteit ervan zouden vergroten", aldus Jay Schaffer, Director IT Global Operations bij Briggs & Stratton. "Onze samenwerking heeft aangetoond dat AT&T de kennis en de omvang heeft om een oplossing te implementeren die aan onze eisen voldoet. De onderlinge samenwerking was goed. Ze begrepen goed wat we nodig hadden en hebben een innovatieve oplossing voor ons uitgedacht en gerealiseerd."

Over Briggs & Stratton
Briggs & Stratton Corporation is de grootste fabrikant van kleine, luchtgekoelde motoren voor buitenapparatuur, zoals grasmaaiers, hogedrukreinigers en generatoren. Ondersteuning vindt plaats via een geautoriseerd servicenetwerk van meer dan 30.000 dealers wereldwijd. De motoren van Briggs & Stratton zijn in meer dan 90 landen verdeeld over alle continenten te vinden in uiteenlopende apparatuur.

Over AT&T
AT&T (www.att.com) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van voice- en datacommunicatie voor particulieren, bedrijven en overheden. AT&T biedt een van de modernste communicatienetwerken en wordt hierbij ondersteund door de research en development mogelijkheden van AT&T Labs. De organisatie is leidend op het gebied van zakelijke data- en internetdiensten en biedt outsourcing, consultancy en netwerkintegratie voor grote organisaties. AT&T is eveneens een marktleider op het gebied van lokale, interlokale en internetdiensten en transactiegebaseerde diensten in de Verenigde Staten zoals prepaid telefoonkaarten, collect calling en telefonische inlichtingen. De jaaromzet van AT&T bedroeg in 2002 $37,8 miljard. Meer dan 40 miljoen particulieren en 4 miljoen zakelijke klanten vertrouwen dagelijks op de kwalitatief hoogwaardige communicatie van AT&T. AT&T is meermaals onderscheiden voor uitstekende performance en klantondersteuning. Voor meer informatie over AT&T in Europa: www.att.com/emea

Voor redactionele informatie:
Marald Brons
Influx PR
055 - 3663034
prinflux@attglobal.net