Politie Drenthe

maandagmiddag 08-03-04

Assen 08-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Diefstal uit woning
PATERSWOLDE - Werd vanmorgen ontdekt dat was ingebroken in een woning aan de Groningerweg. Er worden verschillende gereedschappen vermist, een tv en de geluidsinstallatie. Via de balkondeur werd toegang verkregen. De 44-jarige eigenaar deed aangifte. Schadebedrag nog niet bekend.

EELDE - Tijdens het afgelopen weekeinde werd ingebroken in een woning aan de Hooiweg. De 57-jarige bewoonster deed aangifte van diefstal van een portemonnee met onbekende inhoud. Een deur werd geforceerd om binnen te kunnen komen.

Bedrijfsinbraak
ASSEN - Tijdens het afgelopen weekeinde werd ingebroken in een supermarkt aan de Industrieweg. Via het dak werd de toegang geforceerd. Er wordt rookwaar en cosmetica-artikelen vermist, schadebedrag onbekend. Een 38-jarige man uit Assen deed namens het bedrijf aangifte.

Konijnen doodgebeten
HAVELTE - Een 63-jarige bewoner aan de Dikkesteenweg ontdekte vanmorgen dat acht van zijn konijnen waren doodgebeten door twee honden. Hij wist de honden te pakken en vast te houden. De lichtbruine Husky en de zwarte Labrador zijn elders ondergebracht tot dat de eigenaar zich komt melden. Schadebedrag niet bekend.

Man door karatetrap gewond
HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.45 uur, werd een 28-jarige man uit Hoogeveen mishandeld aan de Schoolstraat. In de omgeving van een café werd hij zonder enige aanleiding vol in zijn gezicht getroffen door een karatetrap. Hij kwam te vallen waarbij hij nog eens een hoofdwond opliep. De dader is ongeveer 30 jaar, ongeveer 1.90 m. lang en heeft kort zwart stekelig achterover gekamd haar en een dun snorretje. Hij droeg een zwarte leren jas en een blauwe spijkerbroek. De politie zoekt deze man en wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Telefoonnummer 0900 - 8844.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 11 maart 17.00 uur.Telefoon 0592 - 36 12 94 of 06 - 53 23 80 59.