Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, maandag 8 maart

Hoorn 08-03-2004 - 16.00 uur

Verwarde vrouw zorgt voor overlast in de buurt

Hoorn, zondag 7 maart 2004.

Zondagavond heeft de politie zich ontfermd over een 58-jarige verwarde vrouw uit Hoorn. De vrouw bevond zich in haar woning aan het Cees BuddinghHof. Omwonenden waarschuwde de politie omdat de vrouw overlast veroorzaakte door hard te schreeuwen. Iets dat in de afgelopen dagen en nachten zeer regelmatig was voor gekomen. De vrouw maakte een zeer verwarde indruk en had zichzelf verwond in haar gezicht. Zij is meegenomen naar het politiebureau waar zij is onderzocht door een arts. Deze achtte het noodzakelijk dat zij werd opgenomen in een Psychiatrisch ziekenhuis.

Bromfietser onder invloed van alcohol.

Lutjebroek, zondag 7 maart 2004.

Zondagmiddag werd een 23-jarige Poolse bromfietser aangehouden op de Pieter Janszoon Jongstraat. Hij reed daar met zijn bromfiets. Omdat hij geen helm droeg hielden surveillerende agenten de man staande. Vervolgens roken zij dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 750 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Een hoeveelheid waarbij normaliter het rijbewijs wordt ingevorderd. Dat was nu niet mogelijk omdat deze bestuurder geen rijbewijs bleek te hebben.

Jongen vernield volière

Andijk, zondag 7 maart 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een jongen uit Andijk (volledige personalia is op dit moment nog niet bekend) een volière vernield achter een woning aan de Meander. De dader was via de achteringang de betreffende woning binnen gegaan. Daar bevonden zich een aantal jongens waaronder de zoon van de aangever. Toen enkele jongens de dader de woning uit wilden zetten werd hij kwaad en vernielde het gaaswerk van de volière. Hierdoor wisten vijf vogels te ontsnappen. De eigenaar heeft zowel van de vernieling van de volière als de vermissing van de vogels aangifte gedaan.