Politie Gelderland-Zuid

Datum  8 maart 2004                                                  
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Overval op videotheek
Zondagavond omstreeks 21.50 uur vond er een overval plaats op een videotheek aan de Van Rosenburgweg. Een onbekende, gemaskerde man stapte de videotheek binnen, bedreigde het aanwezige personeel met een steekwapen en eiste geld. Nadat de man het geld had verliet hij de videotheek. Niemand raakte bij de overval gewond. Direct hierop is de politie een buurtonderzoek gestart. In belang van het onderzoek is de politie op zoek naar mensen die zich omstreeks 21.50 uur in de buurt van de videotheek zijn geweest en mogelijk informatie kunnen verstrekken die voor de politie van belang is. en niet eerder met de politie hebben gesproken over dit feit.
Getuigen, die niet eerder met de politie over dit feit hebben gesproken, kunnen contact opnemen via het algemeen politienummer 0900-88 44.

Diefstal tasje

Zondagmiddag omstreeks 14.30 uur is een 86-jarige vrouw uit Nijmegen op de Malvert 28e straat, beroofd van haar halsketting. De vrouw deed de voordeur van haar woning open nadat er werd aangebeld en zag een onbekende vrouw staan. De vrouw greep direct naar de ketting om de nek van de vrouw en trok eraan. Hierop rende de onbekende weg.

Aanhouding na mishandeling

Een 38-jarige Nijmegenaar is zondagmiddag op het stationsplein aangehouden nadat hij een 35-jarige Groninger had geslagen. De aanleiding tot de mishandeling had te maken met een omgangsregeling in de privé-sfeer.

Bedrijfsinbraak

Zondagmiddag is ingebroken aan de Kerkenbosch 10e straat door enkele kozijnen te forceren. Drie computers zijn weggenomen.


District Tweestromenland


Beneden -Leeuwen - autodiefstal

Maandagochtend is vanaf de Van Heestraweg een rode Mercedes-Vito, kenteken 11-VP-LT weggenomen.


District De Waarden


Tiel - Verdachte aangehouden in moordzaak A15

De politie heeft vrijdag 27 februari op Schiphol een 24-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op een 39-jarige man uit Tiel, op 28 juni 2004. Op die datum werd rond 01.45 uur een dode man aangetroffen op de A15, in de buurt van afslag Tiel-West. De verdachte is donderdagmorgen 4 maart voorgeleid aan de rechter commissaris, die hem in bewaring heeft gesteld.


Culemborg - tasjesroof

Zondagmiddag omstreeks 12.50 uur is een 80-jarige vrouw van haar handtas beroofd toen zij op de Bachlaan over het trottoir liep. De vrouw kwam vanaf de Beethovenlaan en liep in de richting van de Vivaldistraat. Terwijl zij de kruising met de Brahmsstraast overstak trok een onbekende hard aan haar handtas waardoor zij ten val kwam en een stukje meegesleurd werd. De dader rende vervolgens hard weg met de tas. Onbekend is waar de dader vandaan kwam. Na een buurtonderzoek werd de tas van de vrouw in de omgeving aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Buren - verkeersongeval
Zondagavond omstreeks 18.00 uur raakte een 57-jarige man uit Opheusden gewond bij een eenzijdig ongeval. In verband met zijn inwendig letsel is de man naar het Radboudziekenhuis vervoerd. De man reed als bestuurder over de Aalswijksestraat, komend uit de richting van Buren. Hij had daarbij als bromfietsbestuurder niet voortdurend zijn voertuig onder controle en reed op de Aalsdijk, in een bocht rechtdoor, de sloot in.

Kesteren - bedrijfsinbraak
Zondagnacht is ingebroken aan de Betuwestraatweg waarbij een kluis is weggenomen.
De onbekende daders zijn via een geforceerd raam binnen gekomen en hebben een afgesloten kast opengebroken. Een geldbedrag en kluis worden vermist.

Tiel - woninginbraak
Maandagochtend is ingebroken aan de Harriet Freezerstraat door verbreking van een toegangsdeur. Een geldbedrag is weggenomen.

Zaltbommel - inbraak scheepswerf
Afgelopen weekend is ingebroken op de scheepswerf aan de Havendijk waarbij een vrachtautoruit verbroken is en de ruit van een loods is vernield. Vanaf het terrein zijn diverse soorten gereedschap weggenomen en koperen pijpen apart gelegd.

Blik op veilig

Snelheidscontrole op

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  Scheidingsweg07.30-11.00 50     2570 100  83    

Wijchen - alcoholcontrole
Zondagmiddag vond er een alcoholcontrole plaats op de Stationslaan / Drutenseweg / Zuiderdreef waarbij 300 passanten een blaastest hebben ondergaan. 1 bestuurder blies 660 ugl waar maximaal 235 ugl is toegestaan. Het rijbewijs van deze bestuurster is in beslag genomen.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --