Gemeente Baarn

Omgeving flats Oosterstraat kliko-vrij

08-03-2004

De kliko-actie van de gemeente Baarn in samenwerking met Eemland Wonen en de Politie is een succes. Klikos bij de flats van de Oosterstraat en de Snipstraat worden nu netjes binnengezet en staan alleen nog buiten op de dag dat het vuil opgehaald wordt.

Tot voor kort oogde de straat nog erg slordig door de vele klikos die buiten de vuilophaaldag buiten stonden. De problemen zijn aangepakt door iedereen verantwoordelijk te maken voor het op tijd binnen zetten van de eigen kliko. In de periode van half januari tot eind februari zijn de klikos voorzien van een huisnummer en postcode, zodat duidelijk is welke kliko van wie is. Bewoners van de flats is ook dringend verzocht de klikos onder in de flats terug te plaatsen. Daar waar de voorzieningen hiervoor ontbraken, heeft Eemland Wonen die aangebracht. Door het binnenplaatsen van de klikos, wordt voorkomen dat anderen hun huisvuil naast de kliko deponeren. Ook is de bewoners duidelijk gemaakt dat het verkeerd aanbieden van huisvuil en het buiten laten staan van de klikos niet alleen slordig oogt, maar ook strafbaar is. Men riskeert een boete van 50,= per overtreding. Door de medewerking van de bewoners ziet de straat er nu een stuk netter uit.

Illegale dumpers krijgen boete
Al oogt het nu netjes bij de flats, het probleem van het her en der dumpen van vuilniszakken in de wijk is hiermee nog niet opgelost. De illegaal gedumpte zakken zullen daarom onderzocht gaan worden. Zodra men weet wie hier verantwoordelijk voor zijn, wordt actie ondernomen tegen deze overtreders met fikse boetes.

GFT klikos niet bekend
De betonnen bakken (cocons) voor de flatgebouwen aan de Oosterstraat en de Snipstraat, zijn bedoeld voor groente- tuin- en fruitafval (GFT-afval). Helaas worden deze bakken ook gebruikt voor het dumpen van ander afval. Dit oogt erg slordig en geeft overlast. Daarom worden de vier cocons bij de eerste flats verwijderd en krijgen bewoners op verzoek een GFT-container onder dezelfde voorwaarden als de grijze container.