Gemeente Woerden

Blauwe containers voor oud papier vanaf 8 maart afgeleverd

Meer dan 7000 mensen hebben eind vorig jaar aangeven dat zij in aanmerking wilden komen voor een blauwe papiercontainer. Dit is ruim 50% van de huishoudens die nog geen papiercontainer hadden. De containers worden in de periode van 8 maart tot 26 maart bezorgd.

Hoe worden de containers afgeleverd?
De containers worden zo dicht mogelijk bij de voorkant van uw woning afgeleverd. U hoeft er niet voor thuis te blijven. Op de container zit een adressticker. Hieraan kunt u zien welke container van u is. Wilt u, wanneer u in de afleverperiode op vakantie bent, aan buren of kennissen vragen de container voor u op een veilige plaats te zetten, zodat ze niet op straat blijven staan?

Wat gaat er veranderen?
Vanaf 5 april a.s. gaat de papierinzameling via de blauwe containers van start. U zet deze, zoals u met de huisvuilcontainer gewend bent, om 7.30 uur buiten. In het schema in de afvalkrant leest u wanneer het oud papier opgehaald wordt. Na 5 april is het niet meer toegestaan losse pakken en dozen met oud papier langs de kant van de weg te zetten. Verenigingen en stichtingen kunnen nog steeds oud papier inzamelen voor een goed doel.

Afvalkalender
Heeft u eind 2003 geen afvalkrant ontvangen of is deze kwijtgeraakt? Dan kunt u nog steeds een exemplaar aanvragen via het klachtennummer van de gemeente: 0348 430 966. U kunt de afvalkrant ook downloaden.