Openbaar Ministerie

6 maart 2004

Moord op taxichauffeur in Opsporing Verzocht

Opsporingsberichten

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt maandag aandacht aan de recente moord op een taxichauffeur in Rotterdam. De taxichauffeur werd in Rotterdam tijdens zijn werk vermoord. De man kan het niet navertellen en daarom doet de politie het. Er zijn beelden van een persoon die instapt. Is het een klant of is het de moordenaar?

Verder in de uitzending onder meer de volgende onderwerpen:

Vrouw van 94 vermist
In het Drentse Anloo de veelbesproken vermissing van de sinds september 2003 verdwenen 94-jarige Coba Visser. Coba ging bijna nooit de deur uit. Wanneer ze dat wel deed, ging ze weg met haar zoon. Soms naar de kapper en zo nu en dan een langer tochtje met de auto. En dan ineens is Coba zoek. Gezien haar hoge leeftijd houdt de politie rekening met het allerergste of bestaat er toch een sprankje hoop dat Coba nog leeft?

Zakkenrollers en misbruik van de gestolen pinpas 9 December 2003. Een wel heel brutale beroving, van een nietsvermoedende klant in Groningen. De oudere vrouw rekent af. Twee, zo lijkt het, zeer geroutineerde daders lezen haar pincode af wanneer de vrouw betaalt. Een paar minuten later stelen ze haar pas. Wanneer de vrouw het merkt zijn er al veel euro's van haar bankrekening afgeschreven.

Geldopname met een vals paspoort
In Heiloo en in Castricum neemt een man met een vals paspoort geld op bij banken. Nog voordat hij dat doet, wordt hij in Heiloo op beeld vastgelegd.

Diefstal uit een kerk ´s Gravenzande
Zelfs moskeeën en kerken zijn blijkbaar niet meer die veilige oorden die ze van oudsher waren. Gelovig of niet, criminelen hebben er maling aan. In deze uitzending aandacht voor een katholieke kerk in het Zuid-Hollandse 's-Gravenzande. In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 oktober 2003 worden, naast andere voorwerpen, vier heel belangrijke boeken gestolen. In deze boeken wordt al dertig jaar de administratie bijgehouden van de geboorten, de doop, het vormsel en overlijden van de kerkgangers.

Verkrachting in Vlissingen
In Vlissingen gaat een 18-jarige vrouw alleen naar huis op 17 januari. Ze heeft wat gedronken in een café. Wanneer zij op de fiets zit, wordt ze door twee mannen verrast. Ze slepen haar mee en verkrachten haar. De vrouw is zo in paniek dat ze op de vlucht slaat wanneer twee andere mannen haar willen helpen. Wat is er die nacht gebeurd in het doorgaans zo gemoedelijke Vlissingen???

Opsporing Verzocht. Maandagavond om 19.30 en om 22.00 uur.