Politie Limburg-Zuid

Verzet tegen politie bij sluiten café

Sittard-Geleen-Born 08-03-2004 - Op zaterdag 06 maart 2004 werd om 03.40 uur assistentie van de politie verzocht in verband met geluidsoverlast afkomstig uit een café aan de Gruinzenstraat in Sittard.

Omdat het café om 03.00 uur gesloten had moeten zijn en op dat moment nog een tiental klanten aanwezig was, werd tegen de cafébaas proces-verbaal opgemaakt. Daarop bemoeiden enkele bezoekers zich met het politieoptreden en ontstond een grimmige sfeer. Toen de politie vorderde dat iedereen het café moest verlaten, werden de nodige beledigingen en bedreigingen geuit.

Toen daarop een man werd aangehouden en naar de politiebus overgebracht werd, werd dat buiten op straat door enkelen belet. Er ontstond het nodige duw en trekwerk waarbij nog drie mannen werden aangehouden. Om het verzet te breken en de orde te handhaven, moest gebruik worden gemaakt van pepperspray. Nog voor de komst van de ter assistentie geroepen collegas, wisten twee van de vier verdachten uit de politiebus te ontsnappen en kozen het hazenpad. De andere twee verdachten (24 en 37 jaar en beiden uit Sittard) werden overgebracht naar het bureau. De politie stelt en verder onderzoek in.