Politie Limburg-Zuid

Tumult met voetbalsupporters

Sittard-Geleen-Born 08-03-2004 - Voor aanvang van de vrijdagavond 05 maart 2004 gespeelde voetbalwedstrijd tussen Fortuna Sittard en Helmond Sport had de politie de handen vol aan een mogelijke confrontatie tussen beide supportersgroepen.

De wapenstok en diensthonden moesten ingezet worden om de orde te handhaven. Twee supporters van Helmond Sport zijn aangehouden.

Voor de wedstrijd had een groep van ongeveer 140 Helmond supporters zich verzameld in een café aan de Markt in Sittard. Toen een groep van ongeveer 70 Fortuna-supporters hier weet van kreeg, dreigde het op de Markt tot een confrontatie te komen. De met diensthonden aanwezige politie wist de groepen gescheiden te houden. Onder politiebegeleiding werd de groep Helmond-supporters daarna naar het Fortuna-stadion gebracht. Toen enkele supporters de groep dreigden te verlaten, moest (nadat diverse malen gevorderd was) gebruik worden gemaakt van de wapenstok en de diensthonden om iedereen in het gareel te houden. Daarbij liep een onbekend aantal supporters klappen en beten op. Een 23-jarige supporter werd aangehouden omdat hij de ruit van een politiebusje ingooide en een 24-jarige supporter wegens het bedreigen en beledigen van de politie. Bij zijn aanhouding pleegde hij het flink verzet. Tijdens de wedstrijd is het rustig gebleven. De ongeveer 100 Helmond-supporters die met de trein waren gekomen, werden na de wedstrijd door de politie richting station begeleid. Ook daarbij bleef het rustig. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.