MARKANT OFFICE

Markant neemt fabriek in Maleisië in gebruik

Markant neemt fabriek in Maleisië in gebruik

Officiële opening door Nederlandse Ambassadeur

Utrecht - Vandaag neemt Markant Office Furniture in Jenjarom, dichtbij de havenstad Klang in Maleisië, een volledig nieuwe fabriek en een nieuwe showroom in gebruik. Het hoofdkantoor van Markant is gevestigd in Nederland en het bedrijf is een toonaangevende producent van hoogwaardig kantoormeubilair. De nieuwe fabriek in Maleisië betekent een vergroting van de wereldwijde afzetmogelijkheden. 'Wij zijn een relatief kleine multinational met de gehele wereld als speelveld,' verklaart René van Achteren, Communication Manager van Markant Office Furniture. 'Dankzij de nieuwe fabriek is onze positie op de wereldmarkt nog steviger geworden en kunnen wij daadkrachtiger voortgaan met het ontwikkelen van innovatieve meubelconcepten voor een globaliserende markt.'

Opening
De nieuwe fabriek in Maleisië is van groot belang voor Markant. De Nederlandse Ambassadeur, Jonkheer J.C. van Mühlen, aanvaardde dan ook de uitnodiging om de officiële openingshandeling te verrichten. De officiële plechtigheid wordt voorafgegaan door een traditionele leeuwendans, uitgevoerd door de wereldkampioen leeuwendans, Kun Ceng Keng.

De nieuwe fabriek
Markant is al 5 jaar vertegenwoordigd in Maleisië met een productie-eenheid. In totaal zijn er 50 Markant medewerkers werkzaam, terwijl op het fabrieksterrein, de Markant Campus, nog eens 45 medewerkers van toeleveranciers actief zijn. Op de Campus zijn toeleveranciers gevestigd die zorgdragen voor 'just-in-time' levering van de benodigde componenten.

Nogmaals Van Achteren: 'Onze nieuwe fabriek ligt op 60 kilometer van de oude fabriek, maar een groot deel van het personeel is meeverhuisd naar Jenjarom. Dat geeft wel de betrokkenheid aan van onze mensen, die loyaal zijn en goed opgeleid, en veel gevoel hebben voor Europese kwaliteitsnormen.'

De productiecapaciteit van de nieuwe fabriek is verdrievoudigd ten opzichte van de vorige productiefaciliteit. Verdere expansie in de toekomst is mogelijk, want Markant heeft al extra grond beschikbaar.

Markant Office Furniture
Markant is een toonaangevende fabrikant van in hoogte verstelbaar systeemmeubilair, opbergsystemen, zitmeubilair en plafondliften voor LCD projectoren. Markant heeft het gehele productie- en distributieproces in eigen beheer, van productontwikkeling tot productie en levering wereldwijd. Een team van topingenieurs, product managers, designers en productiespecialisten werkt in het Markant Research & Development centrum samen om producten voor de globale markt te ontwikkelen.
Markant Office Furniture heeft naast de Nederlandse hoofdvestiging in Utrecht kantoren en een dealernetwerk in België, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, Maleisië, India en China.