Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


8 maart 2004


Diefstal van auto


Onbekenden hebben in het weekeinde vanaf De Linie de auto gestolen van een 38-jarige Apeldoorner. Het gaat om een VW Golf met het kenteken TP-71-ZP. Op 18 februari is ook al tevergeefs geprobeerd de auto te stelen. Dit lukte nu dus wel.


Inbraken winkels mislukt


Pogingen in twee winkels in te breken zijn maandagmorgen vroeg mislukt. Buurtbewoners werden rond 02.30 uur wakker van glasgerinkel bij een zaak in Het Fort. Een getuige zag een verdachte man weglopen en ging er achter aan maar verloor hem echter uit het oog. Onderzoek wees uit dat tevergeefs was geprobeerd de ruit van de voordeur in te slaan, een andere ruit was wel ingeslagen. Het onderzoek gaat verder.
Onbekende hebben rond 05.10 uur met een flinke steen tevergeefs geprobeerd enkele inbraakwerende ruiten van een bedrijf aan de Aluminiumweg in te gooien. Na het afgaan van het akoestische alarm kwam een sleutelhouder meteen ter plaatse. Ook hier gaat het onderzoek verder.


Bestuurders zonder alcohol


Tijdens drie alcoholcontroles van zondag en maandagmorgen vroeg reden alle gecontroleerde bestuurders van motorvoertuigen zonder een slok te veel op. De politie controleerde zondagavond op de Matenpoort en aan de Lange Amerikaweg. Alle 35 bestuurders hadden niet te veel gedronken. Ook maandagmorgen vroeg werd gecontroleerd en wel rond 03.30 uur op de Lange Amerikaweg. Van de 12 bestuurders reed niemand onder invloed van alcohol.



---- --