3 e persbericht van maandag 8 maart 2004

Eindhoven 08-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Viermaal in de fout

Een 25-jarige man uit Eindhoven is maandagmiddag rond 16.15 uur aangehouden omdat hij zonder geldig rijbewijs in een niet-verzekerde auto zonder geldige apk reed. Bovendien bleek hij nog drie weken hechtenis open te hebben staan. De man is na zijn aanhouding in de cel gezet. Hij liep tegen de lamp bij een verkeerscontrole op de Doctor Schaepmanlaan. Tussen 14.00 en 17.30 uur werden daar 43 mensen bekeurd omdat ze hun auto-gordel niet omhadden.

Eindhoven: Aangehouden voor drugsbezit

Een 18-jarige Rotterdammer is maandagmiddag rond 16.00 uur aangehouden omdat hij drugs bij zich had. Surveillerende agenten zagen dat de man op het 18 Septemberplein iets in zijn broekzak stopte. Toen ze hem vroegen zijn zakken leeg te maken, rende hij weg. Op de vlucht gooide hij een zakje op de grond. Nadat hij op de Piazza was aangehouden en de agenten teruggingen naar de plaats waar het zakje was weggegooid, bleken er elf bolletjes cocaïne in te zitten. De man is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Medicijnen verloren

Op de Ruysdaelbaan zijn maandagmiddag spierverslappende medicijnen verloren. Het gaat om een doosje met 27 witte tabletten oxosepan en een doosje met 42 doorzichtige tabletten thesamesepan. Ze kunnen bij onjuist gebruik gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Helmond: Inbraak in bedrijf

Tussen zaterdagmiddag 14.00 en maandagmiddag 15.45 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Nieuwe Industrieweg. Daarbij zijn twee cv-ketels en gereedschappen weggehaald. Een toegangsdeur tot het bedrijf is opengebroken.

Valkenswaard: Jongen bestolen van beurs

Een 12-jarige jongen uit Valkenswaard is maandagmiddag rond 16.00 uur bestolen van zijn portemonnee. Toen hij boodschappen had gedaan bij een winkel aan de Leenderweg, werd hij aangesproken door een ongeveer 40-jarige vrouw. Op dat moment voelde hij dat een andere vrouw tegen hem aan liep. Even later merkte de jongen dat zijn portemonnee uit zijn jaszak was gehaald. Er zaten enkele (bank)pasjes en 50 eurocent in de beurs.

Someren: Snelheidscontroles

Op twee plaatsen is maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 14.00 en 15.15 uur werden op de Kanaalstraat 51 voertuigen gecontroleerd. Eén bromfietser werd staande gehouden omdat hij 51 km/u reed waar 30 km/u is toegestaan. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Alle andere gecontroleerde voertuigen hielden zich aan de maximumsnelheid. Van 15.15 tot 16.30 uur werd op de Lieropsedijk gecontroleerd. Daar mag door automobilisten 80 km/u worden gereden. De hoogst gemeten snelheid was 104 km/u. Van de 45 gecontroleerde voertuigen reden er acht te hard, en zij werden staande gehouden. Ook twee automobilisten die geen gordel droegen, werden staande gehouden. Tegen de tien is proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Snelheidscontrole

Op de Oude Grintweg is maandag tussen 14.00 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 408 gecontroleerde voertuigen reden er 69 te hard. Er mag daar 80 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 140 km/u.