Politie Gelderland-Midden

Ede, kind komt onder goederentrein

Publicatiedatum: 08-03-2004

Een 11-jarig jongetje uit Ede is maandagmiddag 8 maart omstreeks 15.30 uur op de Hakselseweg (verlengde van de Nieuwe Maanderbuurtweg; kruising Frankeneng/Verlengde Blokkenweg) in zijn woonplaats onder een passerende goederentrein terecht gekomen. Het kind is ernstig gewond met de traumaheli afgevoerd naar het ziekenhuis in Nijmegen.

Hoewel het politie-onderzoek naar de toedracht van het ongeval nog in volle gang is, hebben getuigen inmiddels aangegeven dat het jongetje kennelijk tussen de gesloten (halve) overwegbomen is doorgefietst. Daarbij zou het kind door de passerende trein zijn gegrepen. Een lezing die de politie aan de hand van sporen en nog andere verklaringen onderzoekt. Met name een ander kind van ongeveer dezelfde leeftijd wordt opgeroepen om (met zijn ouders) contact met de politie op te nemen. Dit kind zou tijdens het ongeval achter het slachtoffertje hebben gefietst. Daarbij is de politie niet alleen geĂŻnteresseerd in zijn verhaal, maar wil ze ook wijzen op de mogelijkheden van slachtofferhulp voor het kind na de ongetwijfeld zeer traumatische gebeurtenis.

Stremming
Het treinverkeer tussen Driebergen - Zeist en Ede - Wageningen heeft na het ongeval in beide richtingen stil gelegen. Omstreeks 17.30 uur kon de dienstregeling worden hervat. Bij de ongevalsbehandeling zijn de brandweer van Ede en de GG&GD betrokken geweest. De spoorwegpolitie (Korps Landelijke Politiediensten) heeft ter plaatse met de machinist gesproken. De verkeersongevallendienst van de politieregio Gelderland-Midden heeft een sporenonderzoek ingesteld.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---