Ingezonden persbericht


Amsterdam, 9 maart 2004

C&W/H&B adviseur voor nieuw distibutiecentrum voor Renault in Hongarije

De grootste bedrijfsruimtetransactie in Hongarije in ruim een jaar is gerealiseerd door Cushman & Wakefield Healey & Baker (C&W/H&B), de Europese tak van wereldwijd vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Voor Renault is land aangehuurd en een tender uitgevoerd voor de keuze van een ontwikkelaar van een nieuw distributiecentrum voor reserveonderdelen in Györ.

Renault, een wereldwijde cliënt van C&W/H&B, gaat in het Györ Industrial Park in West-Hongarije een logistiek centrum vestigen voor reserveonderdelen. Deze vestiging is ter vervanging van hun huidige locatie in Wenen. De nieuwe site wordt een distributiehub voor Renault en Nissan voor zowel de gevestigde Europese markten als voor opkomende markten ten zuiden en oosten van Hongarije.

De eerste fase van de ontwikkeling bedraagt 20.000 m2 met een potentiële uitbreiding tot 35.000 m2. C&W/H&B heeft voor Renault een 10-jarige huurovereenkomst afgesloten met een break-optie na zeven jaar. Het distributiecentrum wordt operationeel in oktober 2004.

Centraal Europa is een belangrijk gebied voor de toekomstige expansie van logistieke bedrijven volgens het recent door C&W/H&B uitgegeven onderzoeksrapport 'European Distribution Report'.
In dit onderzoek staat Hongarije op de achtste plaats van de ranglijst van beste locaties in Europa om een distributiecentrum te vestigen. Baldwin Poolman, deputy Managing Partner van C&W/H&B in Nederland: 'De transportmogelijkheden van oost naar west verbeteren en dit proces zet door bij naderende uitbreiding van de EU. Door de ontwikkeling van nieuwe afzetmarkten in het zuiden en het oosten van Europa verwachten we dat de positie van Hongarije als distributiecentrum belangrijker wordt.' /EINDE