Breed Platform Verzekerden en Werk

Project Chronisch zieken en hun recht

Vooraankondiging

Op dinsdagmiddag 9 maart 2004 worden in de Jaarbeurs te Utrecht de eindresultaten van het project Chronisch zieken en hun rechten gepresenteerd. Met de bijeenkomst willen wij organisaties bereiken die actief zijn op het terrein van informatieverstrekking binnen de patiënten- en cliëntenwereld.

Het project Chronisch zieken en hun rechten is een co-productie van het BPV&W en de CG-Raad. Het project beoogt de informatievoorziening aan chronisch zieken te verbeteren en de samenwerkingsmogelijkheden van organisaties die ten behoeve van chronisch zieken actief zijn te versterken binnen de thema's Werk, Inkomen, Verzekeringen en Financieel compenserende maatregelen.

Het project zit nu in haar laatste fase en heeft al een aantal mooie producten opgeleverd zoals een praktische Stalenkaart van relevante informatieaanbieders en adviseurs en een Informatiebehoeftenonderzoek onder de doelgroep. Op dit moment zijn wij druk doende een vraagbaak samen te stellen met een doorsnee van de op genoemde terreinen meest voorkomende ( juridische) vragen.

Op 9 maart zal tevens een informele informatiemarkt worden georganiseerd. Dit betekent dat u tijdens de bijeenkomst in de gelegenheid wordt gesteld voorlichtingsmateriaal over uw organisatie en uw - binnen de thema's passende - activiteiten te verspreiden. Wij willen hiermee de gemeenschappelijke informatievoorziening over rechten voor chronisch zieken een extra stimulans geven.

Reserveer de datum van 9 maart vast in uw agenda!

Mocht u nog niet op onze mailinglijst staan, maar wilt u wel vast uw belangstelling tonen voor de bijeenkomst, dan kunt u een e-mail te sturen naar: MvanBeaumont@cg-raad.nl. onder vermelding van 'Rechten CZ 9 maart'. Wij houden u dan op de hoogte. Vergeet bij uw gegevens niet de naam van uw organisatie te vermelden.