Openbare Bibliotheek Oss

30 januari 2004

Lezingenserie Blikopener in Maaslandse biblotheken: Annegreet van Bergen: Werk of gekkenwerk: de lessen van burn-out

Op dinsdag 9 maart, de dag na de Internationale Vrouwendag, is Annegreet van Bergen te gast in de bibliotheek van Schaijk. Zij is econoom en publicist en zal vanuit haar eigen ervaringen een lezing houden met als onderwerp: Werk of gekkenwerk: de lessen van burn-out. De lezing begint om 20.00 uur. Toegangskaarten à 5,00 zijn verkrijgbaar in de bibliotheek van Schaijk. Deze activiteit maakt deel uit van de serie Blikopener, waarin bibliotheken uit het Maasland gezamenlijk hun lezingen presenteren.

Annegreet van Bergen
Annegreet van Bergen is op basis van haar eigen ervaringen boeken over burn-out gaan schrijven. Wat ze nooit voor mogelijk had gehouden, overkwam haar: burn-out; ziek van te hard werken. Als journaliste bij Elsevier had ze er al vaak over geschreven. Ze interviewde mensen die als gevolg van een te zware werkdruk overspannen waren geraakt. Maar dat zij zelf ook hard op weg was om overwerkt te raken, dát had ze niet in de gaten Het verhaal van de voormalige chef van de economieredactie van Elsevier, Annegreet van Bergen, laat zien hoe moeilijk het is bij jezelf de symptomen van burn-out vast te stellen. Inmiddels is Annegreet van Bergen weer helemaal gezond. Zij heeft haar lessen geleerd en wil niet nog eens opbranden. Over het proces van uitputting, opkrabbelen en leren gezond te functioneren schreef zij de bestseller De lessen van Burn-out. Haar verhaal is een hart onder de riem voor iedereen die opgebrand is en laat zien dat burn-out niet het einde van alles hoeft te zijn, maar juist het begin van een nieuw leven kan inluiden. Ook mensen die bang zijn vast te lopen zullen zich in haar verhaal herkennen en ervan leren hoe je eerder rust en afstand kunt nemen. De lessen van Burn-out is daarom waardevol voor iedereen die wel eens denkt: ik red het niet meer.
In haar tweede boek Werk of gekkenwerk worden een aantal themas verder uitgewerkt en schrijft ze dat de tijd rijp is de werkgekte te lijf te gaan. In haar meest recente boek Onthaasten van A tot Z geeft ze praktische adviezen om bijtijds te ontspannen en rust te nemen.
Annegreet van Bergen hoopt dat haar boeken lezers inspireren keuzes te maken en grenzen te stellen, waardoor ze de kans op uitputtingsziekten verkleinen en hun leven veraangenamen.

Lezing
De lezing van Annegreet van Bergen vindt plaats op dinsdag 9 maart a.s. om 20.00 uur in de bibliotheek van Schaijk, Past. van Winkelstraat 11a . De toegangsprijs is 5,00. Kaartjes zijn ook te reserveren: tel. 0486 461788 of obschayk@planet.nl. Leden van de KVO Schaijk krijgen 1,00 korting.

Blikopener is een lezingencyclus, die georganiseerd wordt in het seizoen 2003-2004 door de openbare bibliotheken in het Maasland en Libris Boekhandel Derijks in Oss. Het volledige programma is verkrijgbaar in de bibliotheken in Bernheze (Heesch, Heeswijk-Dinter en Nistelrode), Landerd (Schaijk en Zeeland), Lith, Maasdonk en Oss (Berghem, Oss en Ravenstein) en te vinden op www.oboss.nl/blikopener.htm
.