AMERICAN BOOK CENTER

Meet the Chicks on Speed

Melissa Logan en Kiki Moorse zullen op uitnodiging van The American Book Center hun boek Chicks on Speed: It's a Project presenteren in Amsterdam.

Dinsdag 9 maart om 19:00 uur.
ABC Treehouse, Voetboogstraat 11, Amsterdam
Toegang: 4 euro (met inbegrip van een 3 euro tegoedbon, te besteden bij The American Book Center)

Chicks on Speed (COS) bestaat uit Melissa Logan (New York), Kiki Moorse (München) en Alex Murray-Leslie (Bowral, Australië). Ze zijn een band, kledingmerk, website, platenlabel, ontwerpersteam, en een fenomeen van de 21ste-eeuw. Dit boek, hun eerste uitgave, probeert hun gevoel voor vrijheid en spontaniteit vast te leggen Elke pagina is door hunzelf in elkaar geknutseld. De indeling van het boek is een afspiegeling van periodes uit hun leven. Geknipt, dubbelgedrukt, en samengesteld uit een heel uitgebreid papierarsenaal, komt dit boek het dichtst bij een COS plakboek, vol kranteartikelen, persoonlijke notities, gedrukte kattebelletjes en gratis merchandise.

De drie leden van COS ontmoeten elkaar op de kunstacademie in München en verhuizen later naar Berlijn, waar ze zichzelf opnieuw uitvinden als Chicks on Speed, een meisjes collectief. Ze treden op met hun gedurfde covers van new wave hits en zorgen voor de muzikale omlijsting op feestjes. Tijdens een opening maken ze kleding op maat voor de bezoekers (Fondation Cartier) en op de omslag van hun laatste album poseren ze met Karl Lagerfeld. Door de innemende 'do-it-yourself' esthetiek en good-time vibes waarmee de Chicks dit doen hebben ze zowel de mode- als muziekwereld veroverd.