Gemeente Haarlem


19 februari 2004

58/2004
Gemeente Haarlem, sector Stedelijke Ontwikkeling

Persbericht


Datum
Informatie bij
Telefoon
E-mail
Nummer

Inspraak voorontwerp Structuurplan Haarlem 2020 van start


Informatieavond op 9 maart in wijkcentrum Binnensteeds


De gemeente werkt aan een nieuw plan over het gebruik van de ruimte in Haarlem. Dit Structuurplan Haarlem 2020 geeft op hoofdlijnen de ruimtelijke ontwikkeling van de stad aan in de komende jaren. Ambities en wensen over het gebruik van de (beperkte) ruimte in de stad worden hierin vastgelegd. De gemeente geeft nu iedereen de gelegenheid een reactie te geven op het plan. Het is de bedoeling om het definitieve plan medio 2004 vast te stellen.

Het voorontwerp van dit nieuwe structuurplan ligt nu tot 26 maart ter inzage bij de Publieksdienst aan de Zijlsingel, in de openbare bibliotheek in het centrum en in de Expo 'Haarlem in uitvoering' van de gemeente in de Brinkmannpassage. Tot die datum kan iedereen een inspraakreactie op het plan geven. Op dinsdag 9 maart is er over dit onderwerp van 20.00 tot 22.30 uur een informatieavond in wijkcentrum Binnensteeds, Nieuwe Groenmarkt 20. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Ontwikkeling en dynamiek
In het nieuwe structuurplan kijkt de gemeente vooruit naar het jaar 2020. Welke ontwikkelingen worden de komende jaren in de stad toegestaan en wat zijn daarvoor de beste plekken? Waar kiezen we voor verandering en dynamiek en waar laten we dat niet of heel beperkt toe? Het structuurplan geeft op hoofdlijnen voor alle functies de ontwikkelingswensen: voor water, groen, verkeer, sociale en maatschappelijke voorzieningen, en voor wonen, werken en toerisme en recreatie.

Levendig en veilig
Haarlem is een aantrekkelijke stad om in te wonen en te werken. In de toekomst wil de gemeente die aantrekkelijkheid behouden en versterken. Ook moet Haarlem voor zijn inwoners een levendige en veilige stad zijn met veel aandacht voor een prettige woonomgeving en voldoende voorzieningen voor alle leeftijdsgroepen. Voor bedrijven moet de stad nog interessanter worden als vestigingsplaats. De strategische ligging vlak bij Schiphol en Amsterdam en de goede bereikbaarheid over de weg en per openbaar vervoer spelen daarbij een belangrijke rol. De gemeente wil het toerisme verder stimuleren door onder andere de bereikbaarheid te verbeteren en de toeristische en culturele voorzieningen uit te breiden.


Informatieavond

Op dinsdag 9 maart is er van 20.00 uur tot 22.30 uur een informatieavond over het Structuurplan Haarlem 2020 in wijkcentrum Binnensteeds, Nieuwe Groenmarkt 20. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Hans Veld, communicatieadviseur
023-5113580
hveld@haarlem.nl
---- --