Gemeente Enschede

Vredestein ondersteunt bouw nieuw onderkomen EDES Veldkamp Combinatie


Enschede, 04-03-2004

De firma Vredestein Banden B.V. wil graag meewerken aan de realisatie van het nieuwe onderkomen van de gefuseerde muziekverenigingen EDES en De Veldkamp, EVC . De problemen met de brand bij Vredestein en de gevolgen voor de wijk Twekkelerveld, hebben de bandenfabrikant Vredestein doen besluiten om iets voor het welzijn van de wijk Twekkelerveld te organiseren.

In overleg met de Gemeente Enschede en de wijkraad Twekkelerveld is besloten het initiatief ter verbreding en behoud van het muzikale aanbod van de beide verenigingen financieel te ondersteunen. Een cheque ter waarde van ? 50.000,- zal daarom op 9 maart 2004 om 15.30 uur, in het huidige gebouw van EVC aan de Lambertus Buddestraat, worden overhandigd aan de voorzitter van de nieuwe stichting EVC.

Het nieuwe gebouw voor EVC zal in de toekomst, behalve onderkomen voor beide verenigingen, ook een sterke wijkfunctie krijgen. Zo kan de Wijkraad Twekkelerveld er gebruik van maken, worden buurtactiviteiten gecoördineerd en kunnen wijkverenigingen gebruik maken van de overige beschikbare ruimte. Deze wijkfunctie is nadrukkelijk als voorwaarde door Vredestein gesteld.

Historie

Door omstandigheden ontbreekt het De Veldkamp aan huisvesting. De gemeente Enschede heeft de erfpacht van de grond van het oude verenigingsgebouw beëindigd, omdat het gebouw in een dermate slechte staat verkeerde dat zelfs verbouwing niet meer aan de orde was. Het gebouw voldeed niet meer aan de eisen van milieu, veiligheid en beperking van geluidsoverlast.

Voor EDES geldt dat haar huidige oefenruimte te klein is voor gedegen repetities. Het oude gymnastieklokaal, gehuurd van de gemeente, voldoet niet meer aan de wensen van de vereniging.

Beide verenigingen hebben contact gezocht met elkaar en hebben een plan uitgewerkt voor de realisatie van een nieuw gezamenlijk onderkomen ter grootte van zo'n 450 m². En voor dit onderkomen heeft Vredestein nu een financiële bijdrage toegezegd. Daarnaast heeft een "stenen-actie" voor het nieuwe gebouw al ? 8.000,- opgebracht.
---

Gepubliceerd op 04-03-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar