Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

valys

Actie op 9 maart om 13.00 op het Plein bij Tweede Kamer

Kom naar Den Haag! Demonstreer tegen Valys

De gezamenlijke gehandicaptenorganisaties* roepen iedereen op om dinsdagmiddag 9 maart 2004 naar Den Haag te komen. Van 13.00 tot 14.00 uur is er een protestbijeenkomst op het Plein voor de Tweede Kamer tegen het nieuwe bovenregionale vervoerssysteem Valys. Tijdens de actie wordt de petitie Tegen beperking mobiliteit van mensen met beperkingen overhandigd aan de vaste Kamercommissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Hoe er naar Den Haag wordt gereisd, maakt niet uit. Maar reserveer trein of Traxx tijdig! Zelf gezamenlijk vervoer organiseren of met eigen vervoer komen, kan natuurlijk ook. Op Utrecht CS wordt het vast lastig om naar Den Haag CS te komen. Er zijn daar mensen van gehandicaptenorganisaties aanwezig die iedereen zo snel mogelijk richting Den Haag helpen. Dit gebeurt op ludieke wijze! Maar wel efficiënt, want het belangrijkste is dat zoveel mogelijk mensen Den Haag bereiken!

Praktische informatie:

De demonstratie begint om 13.00 uur en er is een parkeergarage onder het plein. Op Den Haag CS staan mensen van het actiecomité om de weg te wijzen naar het Plein. We proberen op het Plein een paar mobiele aangepaste toiletten te regelen, maar probeer er rekening mee te houden dat het (zeker qua temperatuur) geen toppunt van comfort zal zijn. De stationshal van de NS, de Tweede Kamer en het stadhuis hebben samen slechts één aangepast toilet.
De actie eindigt om 14.00 uur en het debat over Valys begint om 18.30 uur. Je moet wat uurtjes overbruggen. Vanuit het actiecomité kan hiervoor op korte termijn niets voor worden geregeld. Hou voor actueel nieuws over de planning van het debat onze sites in de gaten.


* Deze actie is een initiatief van: Actiegroep Geen Valys, de CG-raad, VSN, ANGO, Nebas, BOSK, FSB, FvO, CSO en Makkers Unlimited.

Wil uw organisatie zich ook bij deze actie aansluiten? Mail het naar: geenvalys@adres.nl. Alle informatie is te lezen op de sites van de deelnemende organisaties, o.a. op www.geenvalys.tk en www.cg-raad.nl.

(Geplaatst: 5 maart 2004)
---