Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Praktische info van de CG-raad over de actiedag 9 maart:

De actie en het aanbieden van de petitie gaan sowieso door op afgesproken datum en tijd. 9 maart 13.00, plein voor de Tweede Kamer, Den Haag,
Het precieze tijdstip van het debat mogelijk is pas die middag zeker

Jullie zijn allemaal hard nodig in Den Haag in het protest tegen de beperkingen in het vervoer. Hieronder vinden jullie aanvullende info over de praktische gang van zaken.

Trein en Traxx

Als je met traxx, of de spoorwegen gaat reizen, is het verstandig je reis op tijd aan te melden. Men kan dan beter rekening houden met de toeloop. Beide organisaties zijn door ons overigens al ingelicht. Hou er ook rekening mee dat de reis vanwege de drukte langer kan duren. Vertrek dus ruim op tijd!

Opvang op het station

Voor de treinreizigers zijn vanaf 11.30 op het station mensen aanwezig om je op te vangen, te verwijzen en mogelijk te begeleiden naar het plein. Ook een adl-hulp is aanwezig op het station. Je kunt mensen van de organisatie herkennen aan hun oranje hesjes.

Adl

Tijdens de actie is adl-hulp beschikbaar. Vanaf 11.30 op het centraal station en daarna op het plein tot 14.30 uur. Je kunt hen vinden via de bus van Holidaycoach.

Beschutting

Als beschutting tegen de kou en mogelijke regen laten we op het plein een tent plaatsen. Deze is met name bedoeld voor mensen die dat vanwege hun aandoening nodig hebben.

Eten en drinken

Op en rondom het plein zijn verschillende horecagelegenheden. Daarbuiten proberen we voor de deelnemers op het plein wat te regelen.

Toiletten

Er zijn toegankelijke toiletten in de tweede kamer(2), het centraal station(1), het gemeentehuis (2)en de McDonalds op het Buitenhof(1. Het is niet gelukt om mobiele toiletten te plaatsen op het Plein. Mensen van de organisatie(in oranje hesjes) en de adl-hulpen kunnen jullie naar de toegankelijke toiletten verwijzen..

Bus van Holidaycoach

Ter ondersteuning van de actie zet St. Holidaycoach haar bus op het plein. Bij deze bus vind je mensen van de organisatie en ook de adl-hulpen.

(Laatste?) Optreden van "Blind Boys"

De fameuze "Blind Boys" komen het protest opluisteren met hun bronzig stemgeluid. Wordt dit het laatste optreden van deze welgevoosde Traxxgebruikers?

Wat als je niet kan?

De organisatie krijgt ook berichten van mensen die vanwege financiën, of andere redenen niet aanwezig kunnen zijn, maar die wel hun stem op de 9e willen laten horen. We raden daarvoor het volgende aan:
* Allereerst zou je in je eigen omgeving kunnen kijken met de lokale belangenorganisatie of er samen gereisd kan worden, of financiering te regelen is.

* Lukt dat niet? Stuur dan een telegram, expresbrief, mail of fax naar de Tweede Kamer, met afschrift aan de Staatssecretaris, waarin je laat weten het protest te steunen.

Probeer daarbij ook een bericht geplaatst te krijgen in de regionale krant. (Berichten uit deze kranten verschijnen via de knipselkrant op de tafel van de staatssecretaris). Om een bericht geplaatst te krijgen, helpt het als je met een goed paatje of actie komt. Bv rolstoelers bij de bushalte op weg naar Den Haag. 08 maart 2004

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400