Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regionaal - aankondiging snelheidscontroles

Publicatiedatum: 08-03-2004

Op trajecten van wegen in de regio Gelderland-Midden, waar uit analyses blijkt dat vooral snelheid de voornaamste oorzaak is van verkeersongevallen, wordt vrijwel dagelijks gecontroleerd op snelheid. Het verkeershandhavingsteam van de politie kondigt voor morgen, dinsdag 9 maart, snelheidscontroles aan op de volgende wegen:

o Herckenrathweg in Bemmel, gedurende de ochtend en vroege middaguren o Scherpenzeelseweg (N802) in Barneveld, gedurende de middag en vroege avonduren

Ook op andere wegen in de regio zijn snelheidscontroles mogelijk.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Renkum - met ruim 2 promille achter het stuur op de snelweg
Publicatiedatum: 08-03-2004

De politie heeft zondagavond op de autosnelweg A-50 bij Renkum een man onderschept die met ruim 2 promille alcohol achter het stuur zat, een hoeveelheid van zeker vijf maal het wettelijke maximum. Een vrachtwagenchauffeur was rond acht uur het slingerende rijgedrag van de auto opgevallen en waarschuwde de politie. Ook zou de auto enkele malen de vangrail hebben geraakt. Surveillerende agenten troffen de auto even later aan op het terrein van een benzinestation en hield de beide inzittenden aan, omdat aanvankelijk niet kon worden vastgesteld wie van hen de bestuurder was geweest. Beide inzittenden verkeerden onder invloed van alcohol en wekten de indruk dronken te zijn. Later werd vastgesteld dat een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland de bestuurder was geweest. Bij hem werd het alcoholpromillage vastgesteld. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - tasjes buitgemaakt bij straatroven

Publicatiedatum: 08-03-2004

Bij een tweetal straatroven in Arnhem zijn zondag tasjes buitgemaakt. In de nacht van zaterdag op zondag werd een 18-jarige vrouw uit Arnhem op de Rijnstraat het slachtoffer van straatroof. De vrouw liep tussen een en half twee alleen over de Rijnstraat toen zij plotseling voelde dat er vanachter aan haar tas werd getrokken. Het slachtoffer slaagde er niet in haar tas bij zich te houden, waarop haar belager ermee vandoor wist te gaan richting Oude Oeverstraat. De vrouw raakte bij het voorval niet gewond. Op de Appingedamstraat in Arnhem werd zondagavond even voor tien uur een 64-jarige vrouw van haar tas beroofd. Een onbekende man rukte aan het hengsel van de schoudertas van het slachtoffer, dat daardoor kwam te vallen. Door het trekken brak het hengsel en zag haar belager kans er met de tas vandoor te gaan. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een jongen van 15 a 16 jaar met een donker gekleurde huid. Ook hier raakte het slachtoffer niet gewond. De politie onderzoekt beide zaken en roept eventuele getuigen op te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum - beschonken bromfietser gewond na val met kind
Publicatiedatum: 08-03-2004

Een 40-jarige Renkumer is zondagavond gewond geraakt bij na een val van zijn bromfiets op de Theophile de Bockweg in zijn woonplaats. De Renkumer verkeerde onder invloed van alcohol. Een 7 jarig kind, de zoon van de Renkumer die achterop zat, liep lichte verwondingen op. Omstreeks kwart over zes waarschuwden omwonenden politie en ambulance nadat de Renkumer met zijn bromfiets was gevallen en roerloos op straat zou blijven liggen. Nadat de hulpdiensten terplaatse waren kwam de Renkumer weer bij. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis. Daar is tevens bloed afgenomen voor een bloedproef. De Renkumer was vermoedelijk tijdens het rijden de macht over het stuur verloren waarna hij tegen een stoeprand was gereden waardoor hij ten val kwam. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - rijbewijs kwijt na aanrijding onder invloed
Publicatiedatum: 08-03-2004

Een 34-jarige Arnhemmer is zondagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij betrokken was geraakt bij een verkeersongeval op het Roermondsplein in zijn woonplaats. De Arnhemmer bleek onder invloed van alcohol met een promillage van ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. Even voor zes uur 's avonds botsten op het Roermond plein twee auto's op elkaar doordat de Arnhemmer niet tijdig kon stoppen voor het verkeer voor zich, dat moest stoppen voor rood licht. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Arnhemmer en namen hem mee naar het bureau voor de ademanalyse. Bij het ongeval raakte verder niemand gewond, de beide betrokken auto's liepen wel schade op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606