Rijn & Venen, 09.50 uur

Utrecht 09-03-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Dronken achter het stuur

WOERDEN Op dinsdagochtend 9 maart rond 02.00 uur heeft de politie een 32-jarige automobilist uit Woerden aangehouden die met teveel alcohol op achter het stuur zat. Op de Hollandbaan werd hij door de politie van de weg gehaald om te blazen. Op het politiebureau bleek hij 460 ug/l te blazen, waarop hij een rijverbod van vier uur opgelegd kreeg.

Rijbewijs inleveren

NIGTEVEGT Op maandag 8 maart om 21.30 uur heeft de politie op de Kanaaldijk Oost een 42-jarige man uit Weesp aangehouden. De man reed in zijn sportauto 155 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Jongens vernielen bushokje

MAARSSEN Op dinsdag 8 maart rond 20.15 uur heeft de politie drie jongens aangehouden voor vernieling van een bushokje op de Ruimteweg. De 15-jarige en twee 14-jarige jongens uit Maarssen bekenden vaker bushokjes vernield en in brand gestoken te hebben. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Fietscontrole Pauwenkamp

MAARSSEN Op maandag 8 maart heeft de politie tussen 13.00 en 13.45 uur op de Pauwenkamp fietscontroles uitgevoerd. De politie controleerde of fietsers op het trottoir fietsten om via een poortje de Pauwenkamp in of uit te gaan. Er werden 23 bekeuringen hiervoor uitgeschreven.

Verkeerscontrole Wulverhorstpad

WOERDEN De politie heeft op maandag 8 maart tussen 18.00 en 19.00 uur verkeerscontrole gehouden op het Wulverhorstpad. Tien automobilisten kregen een bekeuring vanwege het rijden zonder gordel en één vanwege het niet handsfree bellen tijdens het rijden.

Grote verkeerscontrole A2

LOENERSLOOT Op maandag 8 maart is er een grootschalige verkeerscontrole gehouden op de A2 ter hoogte van de afslag Vinkeveen. Tussen 15.30 en 22.30 uur controleerden verschillende politiediensten en de douane op overtredingen. Er werden 144 bekeuringen uitgedeeld. Er werden onder andere tien illegale vreemdelingen staande gehouden, die onder toezicht het land moeten verlaten. Twee automobilisten waren onder invloed van alcohol, waarvan één zodanig (760 ug/l) dat het rijbewijs ingeleverd moest worden. Van de gecontroleerde automobilisten konden er 28 geen kentekenbewijs tonen, 37 geen rijbewijs en 10 geen keuringsbewijs. In 8 gevallen was er naheffing van de motorrijtuigenbelasting. Er werd 19 keer bekeurd voor kapotte verlichting, 7 keer vanwege het niet handsfree bellen en 6 keer vanwege het niet dragen van de gordel. Er werden 2 verboden steekwapens ingenomen.

Dronken man aangehouden

WOERDEN Op maandagavond rond 20.15 uur heeft de politie een 25-jarige dronken man uit Utrecht aangehouden op de Oostdam. De man bracht zichzelf en het verkeer in gevaar en is aangehouden voor openbare dronkenschap. De man is meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij niet alleen een fles sterke drank, maar ook een keukenmes bij zich had. Wanneer de man aanspreekbaar is, wordt hij gehoord.