Eemland noord, 09.55 uur

Utrecht 09-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Kettingzaag

SOEST Op maandag 8 maart raakte een man gewond bij een ongeval met een kettingzaag.

Rond 14.15 uur was een 69-jarige man uit Soest op de Dennenweg met een kettingzaag een boom aan het omzagen. Hij deed dit in etappes en was op vijf meter hoog bezig een gedeelte af te zagen. Daarbij schoot hij met de kettingzaag uit. De kettingzaag raakte zijn nek, waarbij hij een verwonding van links achter in zijn hals tot voor bij zijn strottenhoofd opliep. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, was de man bij kennis en kon zelfs nog praten. Hij is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Automobilisten onder invloed

BAARN In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 maart werden twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 00.10 uur controleerden politiemensen op de Eemnesserweg een 37-jarige automobilist uit Baarn. Hij had beduidend teveel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 670 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan.

Rond 02.30 uur werd een 34-jarige automobilist uit Baarn op de Prins Hendriklaan gecontroleerd. Ook hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 575ug/l.

Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt en hun rijbewijs werd ingevorderd.