Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - meisje (16) gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 09-03-2004

Bij een verkeersongeval tussen een auto en een bromfiets op de Frankeneng, ter hoogte van de Lumierestraat in Ede is maandagmiddag een 16-jarig meisje gewond geraakt. Het ongeval deed zich omstreeks kwart over drie voor. Het slachtoffer reed op haar bromfiets toen ze op de kruising werd aangereden door een automobilist. Een voorrangskwestie zou de oorzaak van de aanrijding zijn. Het meisje liep inwendig letsel en verwondingen op aan haar rug en is vervoerd naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen - Zwollenaar aangehouden met gestolen pas
Publicatiedatum: 09-03-2004

Een 19-jarige man in Zwolle is maandagmiddag in Voorthuizen aangehouden op verdenking van onder meer valsheid in geschriften en oplichting. De man zou geprobeerd hebben werk te krijgen bij een bedrijf met een valse pas. Medewerkers van het bedrijf kregen argwaan en waarschuwden de politie. Die stelde vast dat het legitimatiebewijs als vermist was opgegeven. Met de pas was kennelijk gerommeld zodat de man zich kennelijk wilde uitgeven voor iemand anders. De Zwollenaar werd vervolgens aangehouden. De man bekende de pas te hebben gekocht van een onbekende. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede/Bennekom - winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 09-03-2004

De politie heeft maandag in Ede en Bennekom drie verdachten opgepakt in verband met winkeldiefstallen. Op het Raadhuisplein in Ede werd rond het middaguur een 58-jarige vrouw uit die plaats aangehouden nadat ze door surveillerende agenten op heterdaad was betrapt bij de diefstal van een pak garnalen vanaf een viskraam. De buit werd teruggegeven aan de eigenaar van de kraam, die vervolgens aangifte deed. De vrouw ontkende diefstal en is na verhoor naar huis gestuurd met een dagvaarding. Winkelpersoneel van een zaak aan de Dorpsstraat in Bennekom betrapten rond half vijf een 34-jarige man uit Rhenen nadat hij een reep chocola zou hebben gestolen. De man werd aan de politie overgedragen en bekende de diefstal, waarna hij een boete opgelegd kreeg van 125 euro. Tegen half zes werd in een zaak aan het Bunschoterplein in Ede een 48-jarige vrouw uit die plaats aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. Bij het verlaten van de zaak trad het alarm in werking, waarop twee winkelmedewerkers de vrouw tegenhielden. Toen zij vroegen de tassen van de Edese te controleren weigerde zij dit waarop er een kleine schermutseling ontstond. Een gemeentelijk toezichthouder greep in, waarop de vrouw kalmeerde. Vervolgens werd de politie erbij gehaald. Na controle van de tas van de vrouw werd voor ongeveer 200 euro aan kleding aangetroffen die niet was afgerekend. De vrouw werd vervolgens aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles in het district: 538 keer te hard
Publicatiedatum: 09-03-2004

Bij snelheidscontroles in het politiedistrict West-Veluwe Vallei zijn maandag zijn maandag in totaal 538 hardrijders tegen de lamp gelopen. Het VHT controleerde op verschillende tijdstippen verspreid over de dag in Voorthuizen (Baron van Nagellstraat), Garderen (Hogesteeg), Nijkerk (Barneveldseweg, Frieswijkstraat en Holkerweg), Otterlo (Apeldoornseweg) en Ederveen (Rijksweg). De meeste overtredingen vielen bij de controle op de Barneveldseweg binnen de bebouwde kom van Nijkerk. Daar reden tussen 15.15 en 19.30 uur 180 van de 2150 gecontroleerde voertuigen harder dan de voorgeschreven 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid werd genoteerd bij de controle op de Apeldoornseweg in Otterlo. Met een snelheid van 114 km/u reed een weggebruiker daar de radar voorbij terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 80 km/u. Vooral de Apeldoornseweg (N304) tussen Ede en Otterlo is een traject waar zich regelmatig (ernstige) verkeersongevallen voordoen met te hoge snelheid als voornaamste oorzaak.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606