Eemland zuid, 09.20 uur

Utrecht 09-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Bromfietser lichtgewond

AMERSFOORT Op maandag 8 maart raakte een bromfietser lichtgewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 20.45 uur reed een 24-jarige automobilist uit Amersfoort over de Trekvogelweg komende uit de richting van de Liendertseweg. Bij de kruising met de Havikhorst wilde hij linksaf slaan. Op dat moment werd hij links ingehaald door een 22-jarige bromfietser uit Rabat. De bromfietser raakte met de rechterzijde van zijn bromfiets de linkerzijde van de auto. Daarbij bezeerde hij zijn knie en onderbeen. Hij werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Gewapende overval

AMERSFOORT Op maandag 8 maart werd een gewapende overval gepleegd op een benzinestation. De overvaller vluchtte zonder buit.

Rond 17.10 uur kwam een man een benzinestation aan de Amsterdamseweg binnen. Hij bedreigde een medewerker met het vuurwapen en eiste geld. Toen hij dat niet kreeg, vluchtte hij de zaak uit. Hij stak de Amsterdamseweg over en liep het struikgewas in, in de richting van de wijk Soesterkwartier. Door de politie werd een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

De verdachte was een blanke man, 25-35 jaar, 1.75-1.85 meter, normaal postuur, zwart vlassig snorretje en een ingevallen gezicht. Hij droeg een blauwe muts met drie gele randjes en voorop een geel embleem, een bruin/beige fleece vest met een donkere ritssluiting, een bruin/beige broek en zwart met grijze sportschoenen.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op maandag 8 maart van 14.45 uur tot 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Gasthuislaan. Tien automobilisten kregen een bekeuring van 45,- voor het niet dragen van de autogordel.

Schoon haar

AMERSFOORT Op maandag 8 maart werd een man betrapt op winkeldiefstal.

Rond 12.30 uur zag een personeelslid van een winkel aan het Emiclaerhof dat een man een twintigtal flessen shampoo uit de stellingen pakte en onder zijn jas stopte. Hij liep langs de kassa zonder de spullen af te rekenen. De man, 38 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd door het personeelslid aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

Bij zijn verhoor bekende hij de diefstal. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Kliko-ruzie

AMERSFOORT Op maandag 8 maart werd een man mishandeld door twee mannen.

Rond 10.45 uur een 38-jarige man uit Amersfoort dat twee mannen hun auto, een grijze Mercedes, parkeerden op de Miereveldstraat. Daardoor kon de Amersfoorter er niet met zijn kliko langs. Hij sprak de mannen aan en vroeg of zij de auto iets konden verzetten, zodat hij er wel met de kliko langs kon. Eén van de mannen kwam vlak bij de Amersfoorter staan. Die vond dat vervelend en duwde de man weg. Daarop kreeg een klap tegen het hoofd, kwam ten val en werd door beiden geschopt en geslagen. Daarna vertrokken de verdachten in hun auto.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.