Stad Utrecht, 10.10 uur

Utrecht 09-03-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Bedrijfsinbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 maart bij een bedrijf aan de Mississippidreef twee mannen aangehouden voor het inbreken in een bedrijf.

Omstreeks 03.20 uur werd de politie gealarmeerd door de beveiliging. Zij hadden bij een bedrijf aan de Mississippidreef een inbreker overlopen. Ter plaatse zagen de agenten een verdachte onder een geparkeerd voertuig liggen. De 37-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. Naast de man stond een aantal buitgemaakte computeronderdelen.

Omdat naast het bedrijf twee fietsen stonden, doorzochten de agenten het bedrijf maar troffen binnen geen verdachte meer aan. Eenmaal buiten tipte een getuige de politie dat een tweede verdachte zich onder een andere auto schuil hield. Ook deze man 45-jaar en afkomstig uit Utrecht werd aangehouden.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Kanaalweg heeft de politie in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 maart een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een voertuig bestuurde.

Een 31-jarige man uit Utrecht kreeg omstreeks 02.20 uur op de Kanaalweg een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 755 ug/l. Met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur werd de Utrechter naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De beveiliging van een winkel aan de Rijnkade heeft maandagmiddag een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 17.30 uur zag de beveiliging dat de vrouw een aantal goederen zonder af te rekenen mee de winkel uit nam. Zij werd aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De 46-jarige vrouw uit Sittard werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In haar tas ontdekte de politie nog een aantal kledingstukken die eveneens van diefstal afkomstig waren.

Aanrijding tussen twee scooters

UTERCHT Op de Zeehaenkade vond maandagmiddag een aanrijding tussen twee scooters plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Surveillerende agenten werden omstreeks 14.15 uur aangesproken door een getuige die meldde dat er een aanrijding op de hoek van de Zeehaenkade met de Vliegendhertlaan had plaatsgevonden. Ter plaatse trof de politie twee personen aan. Een 34-jarige vrouw uit IJsselstein was volgens haar zeggen door een 46-jarige man uit Nieuwegein aangereden. De man had een inschattingsfout gemaakt waardoor de aanrijding ontstond. De vrouw was gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man bleef ongedeerd.

Man aangehouden voor dierenmishandeling

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden voor het plegen van onzedelijke handelingen met een paard.

Een eigenaar van een paardenwei en twee paarden wilde maandagavond zijn paarden op stal gaan zetten. Op het moment dat de man bij de stal kwam vluchtte een onbekende man met alleen een trui aan de stal uit. De politie startte een onderzoek in de omgeving en kreeg diverse telefoontjes van getuigen die een halfnaakte man door het weiland hadden zien lopen. Uiteindelijk kon de politie een 65-jarige verdachte uit Utrecht op de Winklerlaan aanhouden. De man wordt verdacht van het plegen van onzedelijke handelingen met een paard.