Tom Coronel

Nog 19 dagen tot de volgende race van Tom Coronel: 28 maart 2004, FIA GT / ETCC Monza. 9 Maart 2004: Tom Coronel en Paulien Zwart in ETCC

Tom Coronel en Paulien Zwart zullen dit jaar voor Carly Motors uitkomen in het FIA Europees Tourwagen kampioenschap. Het koppel Coronel / Zwart heeft dit jaar als doel om voor Carly Motors het privateers kampioenschap te prolongeren. Vorig jaar wisten Duncan Huisman en Tom deze Michelin Independents Trophy te winnen met een fraaie 1-2 in het kampioenschap. Duncan is dit jaar overgestapt naar het Sportscar kampioenschap en aan Paulien ligt nu de zware taak om de ervaren Huisman op te volgen. Met hulp van Tom zal ze ongetwijfeld snel haar draai vinden in de BMW 320i die Carly Pellinkhof en zijn team voor haar prepareert.

foto: Daniel van den Hoek - Frits van Eldik Fotografie

Voor Tom Coronel is het zaak zijn vorm van 2003 voort te zetten. Aan het eind van het seizoen kreeg Tom de kans om over te stappen van een 2002-spec naar een 2003-spec auto. Dit ging niet ongemerkt voorbij want in Monza pakte hij twee keer een podiumplaats. "Dat is eigenlijk ook de reden dat ik mijn zinnen heb gezet op nog een jaar ETCC. Die laatste races met een actuele auto smaakten echt naar meer. Ik denk dat we met het juiste materiaal hoge ogen kunen gooien, ondanks dat we niet het budget hebben van de fabrieksteams", aldus Tom Coronel.

Tom en Paulien gaan dit jaar de strijd aanbinden met de fabrieksteams van Alfa Romeo en BMW waar legendarische namen als Tarquini, Larini, Zanardi en de Müllers. Daarnaast komen ook Seat, Peugeot, Honda en Ford met ieder minstens twee auto's aan de start. Een enorm gevarieerd startveld dus dat gecombineerd met de gerenomeerde coureurs ook dit jaar weer voor twintig spectaculaire races zal zorgen.

Kalender FIA European Touringcar Championship

28 Maart Monza
18 April Valencia
2 Mei Magny Cours
16 Mei Hockenheim
30 Mei Brno
27 Juni Donington
31 Juli Spa Francorchamps
5 September Imola
19 September Oschersleben
9 Oktober Dubai

---

Lister Storm GT vergezeld worden door de Engelse gentleman racer Paul