Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Twee(!) winnaars NK correspondentieschaak per e-mail

Na anderhalf jaar is in het Nederlands Correspondentie Kampioenschap KE05 (e-mail) de laatste partij geëindigd. Voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse Bond van Correspondentieschakers zijn er twee winnaars in een Nederlands Kampioenschap. Piet van der Houwen en Leo Hofland scoorden beiden 10 punten en 60,75 SB-punten. Derde werd debutant Jan Willem Schoonhoven met 9½ punt.

Leo Hofland eindigde eerder ook met hetzelfde puntenaantal als de nummer één in een NK. In KE03 (e-mail) haalde hij net als Wim Pommerel 9 punten maar had, helaas voor hem, 1 SB-punt minder als zijn directe concurrent.

Curieus genoeg gebeurde dat Piet van der Houwen ook in KE04 (e-mail). Alleen had hij wel meer SB-punten als zijn directe concurrent Van Unen en werd dus Nederlands Kampioen. Van der Houwen timmert de laatste tijd hard aan de weg. Hij speelde in 3 jaar tijd 188 partijen voor de internationale ratinglijst en staat nu op 2611 elo. Daarmee is Van der Houwen 59ste van der wereld en 5de van Nederland.



---