BedrijfsautoRAI

09-03-2004

PACCAR wint 'International Stevie(tm) Business Award'

PACCAR Inc heeft de 'International Stevie Award for Best Multinational Company' gewonnen in het kader van de eerste 'International Business Award'. PACCAR ontving ook een erkenning als finalist in de categorieën 'Best Overall Company' en 'Best Facility'.

De International Business Awards vertegenwoordigen het eerste wereldwijde, allesomvattende programma voor zakelijke onderscheidingen. Het eert toonaangevende ondernemingen en personen.

De 'Stevies' zijn gecreëerd door Michael Gallagher om eer te bewijzen en algemene erkenning te krijgen voor de inspanningen, resultaten en positieve bijdragen van ondernemingen en zakenmensen wereldwijd. De onderscheidingen zijn een erkenning van buitengewoon leiderschap, innovatie, volharding, creativiteit, teamwork en integriteit, verdeeld over meer dan veertig categorieën. Het is een eerbetoon aan ondernemingen van alle soorten en maten en de mensen daarachter.

De winnaars van de in totaal 67 'International Stevie Award' onderscheidingen werden geselecteerd uit bijna vijfhonderd genomineerde bedrijven en personen uit meer dan dertig landen. Landen die tenminste één 'International Stevie' winnaar hebben zijn de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, India, Australië, België, Brazilië, Canada, Tsjechië, Duitsland, Zuid-Korea, Noorwegen, Peru, Portugal, Rusland, Singapore, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden en Thailand.

PACCAR won de onderscheiding vanwege de nadruk die ze legt op het produceren van producten van de hoogste kwaliteit op de markt, in combinatie met de strakke kostenbeheersing die de onderneming hanteert en het gebruik van innovatieve technologie in alle facetten van haar activiteiten. Daardoor is de onderneming al tientallen jaren in staat constante en winstgevende groei te genereren. PACCAR behaalt al 65 achtereenvolgende jaren nettowinst en betaalt sinds 1941 elk jaar dividend uit.

"We feliciteren alle finalisten en winnaars van deze historische, eerste Stevie Awards", zei Michael Gallagher, oprichter en president van de 'Stevie Awards', de organisatie die verantwoordelijk is voor 'The International Business Awards.' "Hun bijzondere prestaties op het gebied van integriteit, creativiteit, doorzettingsvermogen, menselijkheid en winstgevendheid zullen geëerd worden tijdens ons galadiner op 22 maart in New York."

"PACCAR's 17.000 toegewijde medewerkers hebben de industrienorm gezet voor buitengewone prestaties in alle facetten van onze activiteiten", zei Mark C. Pigott, Chairman and Chief Executive Officer. "Hun vernuft en hun klantgerichtheid hebben PACCAR opgestuwd naar het hoogste kwaliteitsniveau en deze Stevie Award is een erkenning van de dankzij hen behaalde resultaten."

PACCAR Inc. heeft wereldwijd een toonaangevende positie op het gebied van ontwikkeling, productie en service van kwalitatief hoogwaardige lichte, middelzware en zware trucks onder de merknamen Kenworth, Peterbilt, DAF en Foden. De onderneming is ook actief op het gebied van financiële dienstverlening en in de verkoop van onderdelen voor trucks. De onderneming, gevestigd in Bellevue in de staat Washington, produceert tevens industriële lieren onder de merknamen Braden, Gearmatic en Carco.

De aandelen van PACCAR worden verhandeld op de NASDAQ Stock Exchange onder het symbool PCAR. De homepage van PACCAR kan worden gevonden onder www.paccar.com.

Een complete lijst van International Stevie winnaars en meer informatie kan worden gevonden onder www.stevieawards.com/iba