Dienstenbond CNV

CAO-onderhandelingen PinkRoccade opgeschort
09-03-2004

De vakbonden hebben op 4 maart met PinkRoccade gesproken over de voortzetting van de CAO-onderhandelingen. PinkRoccade heeft aangegeven tot ongeveer mei geen uitspraak te kunnen doen over de financiële mogelijkheid van een salarisontwikkeling in 2004.

De CNV Dienstenbond houdt echter vast aan de koppeling van dit gedeelte van de CAO-onderhandelingen aan de onderhandelingen over de aanpassing van het pensioensysteem. Dit heeft erin geresulteerd dat de onderhandelingen over de CAO 2004 en die over een nieuw pensioensysteem opgeschort zijn tot medio mei 2004.

interpretatieverschil
Er bestaat een interpretatieverschil over artikel 7 van het sociaal plan 2004 (verplaatsing werkplek en reisafstand.) PinkRoccade gaat ervan uit dat men in principe altijd het werk dient te volgen, ook indien de reistijd enkele reis meer dan 75 minuten wordt. Wij gaan er echter van uit dat een nieuwe werkplek met een reistijd van meer dan 75 minuten niet automatisch als een passende werkkring kan worden beschouwd en dat er daarom geen verplichting bestaat naar de nieuwe werkplek te gaan.

We zijn er niet in geslaagd om tot een eenduidige uitleg van dit gedeelte van het sociaal plan te komen en zullen zonodig een uitspraak van de kantonrechter hierover respecteren. Overigens zal de Hardheidsclausule commissie ex art 1.5 sociaal plan 2004 eerst een oordeel moeten vellen.

Meer informatie
Indien u vragen en/of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf, tel: (055)5772640 of email: w.burggraaf@cnvdibo.nl.