Politie Drenthe

dinsdagmorgen

Assen 09-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Bekeuring na waarschuwing
NIEUW DORDRECHT - Maandagmiddag troffen agenten op een parkeerplaats aan de Bladderswijk een auto aan. De man achter het stuur bleek teveel alcohol te hebben gedronken en de agenten waarschuwden de 37-jarige Klazienavener om niet te gaan rijden. Later zagen ze de man toch rijden op de Bladderswijk waarna hij werd aangehouden. Hij had een alcoholpromillage van 0,9.

Snelle plof
EMMEN - Maandagmiddag zagen agenten en bromfietser met hoge snelheid rijden over het industrieterrein. Zij klokten een snelheid van 80 km/uur. Op de Kapitein Nemostraat werd de knaap aangehouden. De bromfiets had een te hoog vermogen, de 16-jarige bestuurder kreeg de waarschuwing mee dat bij een volgende snelheidsovertreding de plof in beslag genomen zal worden.

Bewoners houden dief aan
WILHELMINAOORD - In de nacht van maandag op dinsdag werd een 37-jarige man uit Wilhelminaoord aangehouden door buurtbewoners. De man had een koelkast weggenomen uit een leegstaande woning aan het Hazenpad toen hij betrapt werd door omwonenden. Zij droegen de man over aan de politie die de man vervolgens insloot.

Drie mannen aangehouden
PESSE - Maandagmiddag werd vanuit een schuur aan de Oostering een motorzaag weggenomen. De 54-jarige bewoonster deed aangifte. Later op de dag werden drie mannen aangehouden toen zij op de A28 reden ter hoogte van Beilen. De 49- en 43-jarige man uit Hoogeveen en de 32-jarige man uit Groningen zijn ingesloten voor verder onderzoek. Onderzocht wordt of zij betrokken zijn geweest bij een poging tot diefstal, eveneens aan de Oostering. Daar ontdekte de bewoonster bij thuiskomst dat een ruit van haar woning was vernield en dat er al spullen uit de woning waren gehaald en klaargezet om meegenomen te worden. Drie mannen sloegen op de vlucht toen de vrouw hen betrapte.

Skeeler mishandeld
EMMEN - Maandagmiddag omstreeks 17.30 uur, werd een 18-jarige skeeler uit Oenkerk mishandeld op de skatebaan achter het gemeentehuis. Na een woordenwisseling met twee jongens werd zijn skateboard afgenomen. Toen hij die terug wilde pakken ontstond een handgemeen waarbij hij kwam te vallen. Hij werd door beide jongens geslagen en getrapt. De jongen werd voor snij- en schaafwonden behandeld in het SZE. De politie is op zoek naar de daders. De eerste is een blanke jongen van ongeveer 1.90 meter, donker kort naar achteren gekamd haar met de voornaam Sander. De andere is een Indisch type met licht getinte huidskleur, ongeveer 1.60 m lang, kort zwart stekelig haar. De politie wil graag in contact komen met getuigen.

Politie ontmantelt hennepkwekerijtjes
ASSEN - Aan de Smetanalaan troffen agenten in een woning twee ruimtes aan waar zo'n 150 hennepplanten werden gekweekt. De 36-jarige bewoner was niet thuis en zal later worden gehoord. De technische installatie (zoals transformatoren, ventilator en filters) werd in beslag genomen.

EMMEN - In een woning aan de Holtingerbrink troffen agenten op de eerste verdieping van een woning een hennepkwekerij aan waar zo'n 280 bijna oogstrijpe planten stonden. De 45-jarige bewoonster deed afstand van de planten en de installatie. De stroom werd illegaal afgetapt.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 11 maart 17.00 uur. Telefoon 0592 - 36 12 94 of 06 - 53 23 80 59.