--------------------------------------------------------------------------
 Manhattan Associates, Printronix en Alien Technology lanceren praktische 
            RFID-oplossing voor Europese toeleveringsbedrijven            
--------------------------------------------------------------------------


Utrecht (NL), 09/03/2004

Manhattan Associates, Inc. (Nasdaq: MANH), wereldwijd marktleider in supply chain execution (SCE)-oplossingen, Printronix, Inc. (Nasdaq: PTNX), vooraanstaande producent van geïntegreerde printoplossingen voor toeleveringsprocessen, en Alien Technology Corporation, vooraanstaande leverancier van Radio Frequency Identification (RFID)-producten, hebben een oplossing voor supply chain execution, die RFID ondersteunt, voor de Europese markt gelanceerd. De gecombineerde oplossing integreert het 'Warehouse Management System' (WMS), de geïntegreerde RFID-oplossingen en de 'Trading Partner Management'-toepassing (TPM) van Manhattan Associates, de European Product Code (EPC)-compatibele RFID-labels, -lezers en
-antennes van Alien Technology, en EPC-compatibele printers van Printronix.

Met de TPM-toepassing van Manhattan Associates, die bedrijven in real time met hun handelspartners verbindt, kunnen gebruikers via een webinterface RFID-labels lezen en op afstand afdrukken. Concreet stelt de TPM-toepassing, aangesloten op een Smart Label-printer van Printronix, gebruikers in staat op afstand etiketten te printen, programmeren en verifiëren. Deze etiketten zijn voorzien van ultradunne RFID-labels, of zogenaamde 'smart labels'. De smart labels kunnen worden bedrukt met leesbare tekst, grafieken en barcodes, en worden geprogrammeerd met een EPC, de opvolger van de EAN-productidentificatiecode, die relevante vervoers-, product- en tracking-informatie bevat. Het WMS van Manhattan Associates kan vervolgens de informatie op het smart label herkennen, aanvaarden en uitvoeren binnen distributiecentrumprocessen zoals ontvangst, opslag, bevoorrading, picking, verpakking en vervoer.

De gecombineerde oplossing stelt bedrijven in staat om:


- Aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren. Dit dankzij een verhoogde transparantie en nauwkeurigheid van de voorraad in de hele supply chain en dankzij een aanzienlijke verhoging van de productiviteit, omdat manueel scannen overbodig wordt.

- Meer omzet te genereren. Dit dankzij een betere dienstverlening aan klanten, omdat het systeem ervoor zorgt dat het 'opdrogen' van de voorraad vermeden wordt.

- Leveranciers de voordelen van RFID-oplossingen en -technologie te tonen, zonder dat daar grote investeringen in IT-infrastructuur voor nodig zijn.
- Zich voor te bereiden op de naleving van de verplichte RFID-labellinginitiatieven van grote Europese detailhandelaars.

"Samen met Printronix en Alien Technology bieden wij nu een oplossing die bedrijven verder neemt dan het louter testen van RFID. Die technologie is nu ingebouwd in onze oplossingen en zal klanten toegang verschaffen tot vooruitstrevende, uitbreidbare supply chain execution-oplossingen die het potentieel van RFID vandaag maximaal aanwenden," zegt Allen Scott, vice president European operations bij Manhattan Associates. "Het is een gebruiksklare oplossing en een praktische, kosteneffectieve eerste stap voor bedrijven om de zakelijke voordelen van RFID-technologie te ervaren. Die zal hen helpen zich voor te bereiden voor de verwachte groei van RFID in Europa."

"Slechts weinig bedrijven hebben de nodige bekwaamheid en ervaring om RFID-hardware succesvol met bedrijfssoftware en -gegevens in de hele supply chain te integreren. Dat Manhattan Associates nu met succes die brug legt, toont hun engagement om bedrijven te helpen de vele potentiële mogelijkheden van RFID te benutten," zegt Claus Hinge, EMEA VP Sales en Marketing bij Printronix. "Deze oplossing is een van de eerste in zijn soort in Europa en bewijst de visie en het leiderschap van Manhattan Associates, Printronix en Alien Technology in de praktische toepassingen van RFID-technologie in de toeleveringsketen."
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Printronix
Printronix is wereldwijd marktleider op gebied van printtechnologieën voor de industriële en de distributiebranche. Het bedrijf produceert 's werelds best verkopende matrixprinter en heeft een uitstekende reputatie verworven voor zijn performante thermische en kettingpapier-laserprinters. Bovendien past Printronix nieuwe technologieën aan om vernieuwende oplossingen te creëren, zoals het radio frequency identification (RFID) "smart label" en draadloze mobiele printers. Printronixs geïntegreerde netwerkoplossingen, zoals Online Data Validation (ODV?) en PrintNet® Enterprise, verbeteren het printen van barcodes, labels en formulieren, verifiëren de nauwkeurigheid en bieden een ononvertroffen diagnostische technologie. Meer informatie op www.printonix.com.
Over Alien Technology
Alien Technology is leverancier van betrouwbare, goedkope Radio Frequency Identification (RFID)-producten die grote volumes aankunnen en in lijn met EPC (electronic product code) zijn. Door gebruik te maken van Fluidic Self-Assembly, een gepatenteerd productieproces, produceert Alien EPC-labels en -lezers van topkwaliteit, die gebruikt worden voor verscheidene toepassingen, waaronder supply chain management, logistieke activiteiten en bestrijding van vervalsingen, om voorraadbeheer te verbeteren en operationele kosten te drukken. Alien Technology Corporation is een actief lid van EPC Global. Meer informatie op www.alientechnology.com.
Over Manhattan Associates
Manhattan Associates, Inc. (Nasdaq: MANH) is wereldwijd marktleider in supply chain execution-oplossingen. Het bedrijf maakt 'operational excellence' mogelijk via de applicatie-suite van warehouse- en distributiemanagement, transportmanagement en handelspartnermanagement. Deze geïntegreerde oplossingen bieden de meest moderne technologieën, vernieuwende toepassingen en Manhattan Associates' kennis om de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten te verbeteren. De onderneming heeft meer dan 925 klanten verspreid over meer dan 1.400 vestigingen wereldwijd, waaronder enkele van de grootste fabrikanten, distributeurs en retailers ter wereld. Meer informatie op www.manh.com.
Jan Heijblom, Sales Manager Manhattan Associates Benelux, tel: +31 (0)30 214 3000
fax: +31 (0)30 214 3099, e-mail: jheijblom@manh.com Journalisten:
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 20 567 2170, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:MANH0057-2F794A