Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 maart 2004

Aanhouding na poging doodslag

Man aangehouden die gezien wordt als dagelijks leider van instelling die mensen begeleidt met betrekking tot schuldsanering en psychische klachten

Hengelo

Woensdag 3 maart jl. werd een 41 jr. man uit Varsseveld in zijn woonplaats aangehouden die wordt verdacht van poging tot doodslag cq zware mishandeling. De 41 jr. wordt gezien als de dagelijks leider van een instelling die zegt mensen sociaal te begeleiden in verband met hun schuldsanering en psychische klachten. De instelling huurt aan de Achterhoekse Molenweg in Hengelo een gebouw. Begin januari 2004 werd door een 33 jr. mevrouw uit Overdinkel aangifte gedaan van poging tot doodslag cq zware mishandeling door deze 41 jr. in het gebouw in Hengelo. Zij had op 23 december 2003 een telefoontje gekregen van iemand van de instelling om even naar Hengelo te komen om iets te bespreken met betrekking tot het volgen van een seminar van haar en haar man. Aangekomen aan de Achterhoekse Molenweg werd ze door de 41 jr. in een kamer apart genomen, ter verantwoording geroepen en ernstig mishandeld. Ze werd o.a. geschopt, geslagen, aan haar haren getrokken en de keel dicht gedrukt. Naar aanleiding van deze aangifte werd een onderzoek opgestart en werd dus op 3 maart jl. de 41 jr. man uit Varsseveld aangehouden, hij zit nog in bewaring. De politie heeft het vermoeden dat er meer personen slachtoffer zijn geworden van deze 41 jr. en zijn instelling, met mogelijk mishandeling en bedreiging tot gevolg. De politie wil dan ook graag met deze mensen in contact komen. Dit kan via 0900-8844, bureau Hengelo-Noord, of via Bel M 0800-7000.

Aanrijding met letsel

Automobilist ziet motorrijder over het hoofd door laagstaande zon

Goor

Een 50 jr. automobilist uit Enschede zag maandagmiddag 8 maart omstreeks 16.55 uur, rijdende over de Hengevelderstraat in Goor, op de kruising met de Molenstraat een 47 jr. motorrijder uit Haaksbergen over het hoofd. De automobilist had door de felle laagstaande zon de motorrijder niet gezien en een aanrijding was het gevolg. De 47 jr. is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-028969)

Ramkraak kledingzaak

Grote winkelruit met auto eruit gereden, duurdere kostuums verdwenen

Oldenzaal

Dinsdagmorgen 9 maart om ongeveer 04.00 uur werd gemeld dat even daarvoor met een auto een grote ruit was vernield van een kledingzaak aan de Steenstraat in Oldenzaal. Ter plaatse bleek het om een zogenaamde ramkraak te gaan en aan de achtergebleven sporen was duidelijk te zien dat met een auto achterwaarts een grote gelaagde ruit eruit was gereden. Hierbij was ook een deel van de pui behoorlijk beschadigd. Een getuige had een knal gehoord en had nog net gezien dat een rode auto wegreed met daarin vermoedelijk twee personen. Gezien de schade aan het winkelpand moet ook de auto behoorlijke schade aan achterzijde en wellicht dak hebben opgelopen. Een eerste onderzoek naar de auto met zijn inzittenden leverde nog niets op. De eigenaar van de winkel kwam ter plaatse en kon direct al zeggen dat er meerdere dure kostuums uit de winkel waren verdwenen. Om hoeveel het gaat en wat de totale schade is op dit moment nog niet bekend. (bps: 04-029078)

Rijden onder invloed

Auto niet verzekerd en APK verlopen, bestuurder onder invloed van de nodige alcohol

Enschede

Dinsdagmorgen 9 maart om ongeveer 02.15 uur werd rijdende op de Hengelosestraat in Enschede een auto gezien. Bij navraag van het kenteken van de auto bleek dat deze niet was verzekerd en dat de APK was vervallen. Op het Molenplein stopte de bestuurder en stapte uit. Bij aanspreken bleek dat hij, een 47 jr. man uit Borculo, te diep in het bekende glaasje had gekeken. Hiervoor werd hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 0.9 promille uit. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (bps: 04-029070)

Fietsendieven aangehouden

Stadswachten betrappen twee mannen op heterdaad bij stelen van een fiets

Enschede

Maandagavond 8 maart omstreeks 19.35 uur werd gemeld dat twee Stadswacht medewerkers op het Stationsplein in Enschede twee mannen hadden betrapt bij het stelen van een fiets. Aangetroffen werden de beide stadswachten met twee mannen, Enschedeers van 30 en 38 jr. Gezien was dat de twee een aantal fietsen hadden bekeken en van een fiets het achterwiel hadden laten stuiteren en zo het slot hadden vernield. De twee werden door de politiemensen overgenomen en aan het bureau afgehoord. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-029000)

Diefstal uit seksshop

Man steelt uit sekswinkel, politie zoekt een getuige

Enschede

Maandagavond om ongeveer 21.30 uur werd gemeld dat even daarvoor in een sekswinkel aan de Walstraat in Enschede een diefstal had plaatsgevonden. Gezien was dat een man met zwarte broek, donkerblauwe bodywarmer met daaronder een trui met figuurtjes, in de winkel een kartonnen doos had gestolen. In deze doos zat een vrouwelijk geslachtsdeel van plastic met een waarde van 150 euro. Op het moment dat de dader de winkel uitrent fietst een man met een petje op zijn hoofd voor de winkel langs. De politie wil graag in contact komen met deze man omdat hij wellicht iets meer over de dader kan vertellen. (bps: 04-029030)

Aanhouding na vernieling

Man aangehouden na vernielen van een ruit van zijn voormalige woning

Enschede

Maandagavond 8 maart om ongeveer 21.45 uur werd gemeld dat van een woning aan de Overijssellaan in Enschede een ruit van de voordeur was vernield. Een getuige had gezien dat dit was gedaan door een man die recentelijk uit de woning was gezet. De woning staat nu leeg. Op het moment dat de politiemensen ter plaatse kwamen was de man al verdwenen. Een onderzoek werd ingesteld en in de loop van de avond werd een 22 jr. Enschedeer aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau en daar voor verder onderzoek opgesloten. (bps: 04-029041)

Diefstal na ingooien winkelruit

Groot aantal goederen gestolen uit winkel na vernielen winkelruit

Wierden

Maandagmorgen 8 maart om ongeveer 05.40 uur werd gemeld dat van een winkel aan de Burgemeester Warnaarsstraat in Wierden een grote ruit was ingegooid. Ter plaatse bleek het te gaan om een grote ruit van ongeveer 3 bij 4 meter die met een tweetal straatklinkers was ingegooid. Een van de klinkers lag in de winkel en de tweede lag op straat. In de loop van de maandag werd duidelijk dat er een behoorlijke hoeveelheid goederen uit etalage en winkel waren gestolen. Na inventarisatie deed de eigenaar aangifte en vertelde dat o.a. een aantal mobiele telefoons, cd-spelers, cd's, een carkit, een home cinemaset, een draagbare tv en ongeveer 60 simkaarten voor mobiele telefoons waren verdwenen. Hoe groot de schade is kan nog niet exact worden bepaald. Een onderzoek wordt ingesteld en de politie wil graag in contact komen met getuigen die wellicht rond het tijdstip van melding iets aan de Burgemeester Warnaarsstraat is opgevallen. (bps: 04-028652)

Jan Camphuis.: 053-4555588

---- --