Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


9 maart 2004


Zutphen- insluiping


Met enige regelmaat waarschuwt de politie voor lieden die met een vlotte babbel bij bewoners binnen dringen en daar al dan niet geld of sieraden meenemen. Zo ook gisteren bij een bewoner aan de Jacob Damsingel. Hier kwamen rond 15.45 uur drie mannen die de bewoner overdonderden en aangaven dat zij van het waterleidingsbedrijf waren. Er moest ergens een lek zitten en binnen no time was men op de bovenverdieping.
Toen de bewoner het allemaal te bont werd en om legitimatie vroeg ging men er als een haas vandoor. De bewoner mist tot op heden niets maar hield wel een vreemd gevoel over aan dit ongewenste bezoek.


Nogmaals de tip: laat geen onbekenden of ze nu van het waterleiding-, het gas- of het elektriciteitsbedrijf zijn of zich uitgeven als bankmedewerker of dakdekker binnen zonder dat men zich kan legitimeren. En vertrouwt u het niet bel gerust met 0900 - 8844 oftewel de politie.


Zutphen- aanrijding met drank op


Tegen een 47-jarige inwoner van dieren wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij gisterenavond rond 22.05 uur met drank op een aanrijding bij de Vispoorthaven veroorzaakte. Hij reed met z'n auto drie Amsterdammertjes omver en de ademanalyse wees 1.0 promille aan. Z'n auto was dusdanig beschadigd, dat deze moest worden afgesleept.


Brummen- Vandalisme bij school


Werd afgelopen zondag door de wijkagent geconstateerd dat jongeren op het schoolplein van de Wilhelminaschool aan het van Limburg Stirumplein behoorlijk wat rotzooi hadden achtergelaten. Hij trof er kapotte bierflesjes, lege verpakkingen en ook nog een vernield raam aan. Hij wist de betrokken jongeren ( leeftijd 15 tot 17 jaar) te achterhalen en naast het schoonmaken van het plein krijgen zij ook een boete van 30 euro omdat zij niet op het schoolplein mogen komen. (Bordje 461 wetboek van strafrecht) De ouders van de jongelui zijn in kennis gesteld.


Twello - valpartij met scooter


Een 16 jarige meisje uit Gorssel is maandagochtend omstreeks 10.00 uur met haar scooter gevallen. Het slachtoffer reed over de Burg. Van de Feltzweg in Twello en kwam uit de richting van Deventer. Op de plaats waar het fietspad overgaat in de brug is zij gevallen. Het slachtoffer is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis.


Terwolde- Gevonden langspeelplaten


Werden door medewerkers van de gemeente aan de Trippestraat gisterochtend drie koffers met langspeelplaten gevonden. Het gaat om oude bakelieten 78 toeren platen en het is niet bekend of deze van diefstal afkomstig zijn of als afval zijn gedumpt. De politie heeft de platen op het politiebureau staan.


Toldijk - aanrijding met letsel


Een 43 jarige vrouw uit Apeldoorn is op maandagmiddag omstreeks 14.15 uur met haar motor uitgegleden. Het slachtoffer reed over de Zutphen Emmerikseweg te Toldijk komende uit de richting Doetinchem en rijdende richting Baak. Het slachtoffer moest krachtig afremmen en gleed daardoor uit en is afgevoerd per ambulance naar het ziekenhuis. De politie vraagt de bestuurder van de zwarte Vito bus die op maandagmiddag omstreeks 14:15 op de ZE-weg reed, contact op te nemen met de politie 0900-8844.


Eerbeek - rijden onder invloed


Agenten controleerden gisteren omstreeks 16.15 uur op de Boshoffweg een 41-jarige automobilist uit Enschede. Diens auto bleek niet verzekerd en de man bleek ook te hebben gedronken. De ademanalyse op het politiebureau gaf 2.2 promille aan, reden om het rijbewijs van betrokkene in te vorderen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Eefde- diefstal auto


Een 33 jarige inwoner uit Eefde heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn personenauto vanaf de parkeerplaats aan de Papaverhof. De diefstal vond plaats in de nacht van zondag op maandag maar de auto is inmiddels terug gevonden bij een wegrestaurant langs de A1 in Twente.


Twello- serie inbraken


In de nacht van zondag op maandag is in een aantal auto's ingebroken. Aan de Adriaen van Ostadestraat (2), aan de Kuiperserf (2) en Molenveld (1) werden na vernieling van de sloten
radio-cd spelers en cd's gestolen. De politie adviseert geen spullen van waarde in de auto achter te laten.


Lochem- Inbraak in recreatiewoning


Bij een inbraak in een recreatiewoning aan de Ossenbeltdijk is onder meer een laptop gestolen. De bewoner ontdekte afgelopen zondag dat men de terrasdeuren had geforceerd en de laptop had mee genomen.


Voorst- Diefstal aanhangwagen


Zondag ontdekte een bewoner aan de Deventerweg dat vanaf het erf zijn enkelassige grijze aanhangwagen was gestolen. Het gaat om een Power trailer met de kentekenplaat XG-LD-60.


Lochem- Vernieling scoutinggebouw


In de nacht van zaterdag op zondag zijn er bij het scoutinggebouw "De witte wieven" aan de Vordenseweg een aantal zaken vernield. Het gaat ondermeer om een houten zitbank en een paar ruiten van het gebouw. De politie stelt een nader onderzoek in.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --