Politie Amsterdam-Amstelland

Bereden politie uitgeschakeld door paardenziekte In de manege

9-3-2004. Een onbekende ziekteverwekker heeft de ruiterij van de Amsterdamse politie volledig lamgelegd. Sinds vorige week dinsdag zijn een groot aantal paarden zo ziek dat zij niet meer ingezet konden worden. Eén van de paarden was er zo slecht aan toe dat de dierenarts hem moest laten inslapen. Er is deskundige geneeskundige hulp ingeroepen en is er nauw contact met experts uit Deventer. Onderzoek moet op korte termijn uitwijzen door welke ziekteverwekker de dieren zijn getroffen.

Om besmetting te voorkomen zijn voorzorgsmaatregelen getroffen. De ruiters verlenen voorlopig zonder paarden assistentie aan de wijkteams.

---

Dealen in gebruikersruimte aangepakt

9-3-2004. Maandagmorgen heeft de politie een inval gedaan in de gebruikersruimte aan de Flierbosdreef na diverse signalen dat er vanuit het pand harddrugs werden verkocht. Hoewel in de gebruikersruimte druggebruik wordt gedoogd om overlast in de openbare ruimte te verminderen, is handel in verdovende middelen hier ten strengste verboden. Er werden in de omgeving acht kopers gearresteerd, terwijl in het pand drie dealers werden aangehouden. De dienders namen handelsgeld en verdovende middelen in beslag.

---

Jonge brandstichters gearresteerd

9-3-2004. Vannacht arresteerde de politie twee 15-jarige jongens die even daarvoor brand hadden gesticht in de Commelinstraat. Agenten troffen voor een woning een brandende stapel kranten aan. Het vuur was inmiddels overgeslagen naar een boxdeur. De dienders zagen nog net twee jongens wegrennen en gaven hun signalement door. Collega's troffen in de omgeving de twee jongemannen aan. Ze verspreidden een sterke brandlucht waarop zij werden gearrresteerd. De brandweer kon de brand snel blussen waardoor de schade beperkt bleef.
---

Vrouw twee keer slachtoffer rover

9-3-2004. Maandagavond rond halfzeven werd een 54-jarige toeriste tweemaal slachtoffer van een straatrover. Op de kruising Anjeliersstraat met de Prinsengracht probeerde de straatrover de schoudertas van de vrouw te stelen. De vrouw verzette zich hevig en schreeuwde moord en brand. Hierop koos de man het hazenpad.

De verbouwereerde vrouw ging terug naar haar hotel. Bijgekomen van de schrik wilde zij eten halen in een zaak op de Marnixstraat. Bij de Lijnbaansgracht zag zij dat haar eerdere belager een gesprek aanknoopte met de bestuurster van een Mercedes. Omdat zij vermoedde dat hij de vrouw ook wilde beroven, waarschuwde zij de automobiliste. Hierop nam de man de benen. Nadat de auto was verdwenen, kwam de agressor weer op de toeriste af. Hij sloeg haar en betastte haar kleding. Doordat de vrouw opnieuw een keel opzette en zich hevig verzette rende de dader weg in de richting van de Rozengracht. Hij is sindsdien voortvluchtig. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen zich te melden op telefoonnummer: (0900) 8844.

Signalement

blanke man
lengte ongeveer 1.85 m.
leeftijd tussen de 18 en 25 jaar
mager postuur
De man droeg een zwart jack, een zwarte broek, witte gympen en een capuchon.