Gemeente Haren


Gemeente Haren neemt Tempo Infozuil in gebruik

Ter ondersteuning van de maatregelen "Duurzaam Veilig heeft de gemeente Haren een Dynamische Snelheid Informatiesysteem (DSI) aangeschaft. Dit systeem registreert de snelheid van de automobilist en maakt deze op een langs de weg geplaatste display - de Tempo Info zuil - zichtbaar. De automobilist wordt direct geconfronteerd met de eigen snelheid. De bewoners krijgen zelf ook inzicht in het snelheidsbeeld. De Tempo Info Zuil is mobiel en zal worden ingezet zolang en waar dat nodig is.

Het systeem zelf is niet nieuw. Wel tamelijk uniek is het reclameconcept dat kostenloze aanschaf door de gemeente mogelijk maakt. De zuil wordt door de firma PMS (Parkeren Met Systeem) kosteloos aangeboden. In ruil daarvoor kunnen bedrijven in en rond de gemeente reclame op de infozuil plaatsen. Acquisitie komt voor rekening van PMS, reclame inkomsten zijn eveneens voor PMS. Ook het beheer en onderhoud is kosteloos. De gemeente zorgt alleen voor het (ver)plaatsen en verwerken van data.

De zuil wordt op 8 maart a.s. om 15.30 officieel in gebruik genomen door wethouder Grondgebiedzaken, B.C. Hoekstra. De ingebruikname vindt plaats op de Dorpsweg in Onnen nabij de Mottenbrink.

3 maart 2004