Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


9 maart 2004


Groenlo - Onderzoek naar aanrijding


De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding. Maandagmiddag rond 16.15 raakten op de van Limburg Styrumstraat twee kinderen van vier en tien jaar betrokken bij een aanrijding met een 53 jarige automobilist uit Groenlo. De kinderen stonden te wachten om over te steken. De tien jarige jongen had een gekneusde elleboog en schouder en het vier jarige meisje had een gekneusde knie. Beide fietsen waren vernield. Naar de oorzaak van de aanrijding wordt een onderzoek ingesteld en de politie zoekt getuigen van het ongeval.


Hummelo - Getuigen gevraagd


De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die maandagavond rond 20.05 uur plaatsvond op de Sliekstraat, waarbij een 31 jarige automobilist uit Ermelo licht gewond raakte. De man reed vanuit Hummelo in de richting van Doetinchem. In een ruime bocht naar links zag hij uit tegenovergestelde richting twee auto's naderen. Eén van de twee haalde de andere auto in. Hierdoor moest de bestuurder uit Ermelo uitwijken en kwam tegen een boom tot stilstand.
De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval, met name de bestuurder die ingehaald werd. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Doetinchem - Diefstal auto


Maandag werd tussen 11.00 en 19.15 vanaf de Varkenswei een auto weggenomen. Het betreft een driedeurs zilvergrijze Golf Tdi voorzien van het kenteken 90-LK-BG.Een 26 jarige eigenaar uit Braamt deed aangifte.


Winterswijk - Boete voor winkeldief


Een 58 jarige inwoner uit Winterswijk werd maandagmiddag in een winkel aan de Europark betrapt. De man wilde een raamuitzetter ter waarde van 18,99 Euro meenemen zonder te betalen. Hij werd op het politiebureau voorgeleid en kon men een boete van 125 Euro naar huis.


Diverse snelheidcontroles van maandag 8 maart


Eibergen, Winterswijkseweg = 80 km weg, 4 bekeuringen, hoogste snelheid 104 km.
Eibergen, Vredenseweg = 80 km weg, 4 bekeuringen, hoogste snelheid 134 km.
Zelhem, Keijenborgseweg = 60 km weg, 2 bekeuringen, hoogste snelheid 93 km.
Laag Keppel , Wehlsedijk = 80 km weg, 1 bekeuringen, snelheid was 100 km.
Aalten, Varsseveldsestraatweg = 80 km weg, 1 bekeuringen, snelheid was 87 km


Doetinchem - Poging diefstal auto


Afgelopen weekend werd getracht een auto, geparkeerd aan de Dr. Huber Noodtplaats weg te nemen. De auto werd opengebroken, het dashboard vernield en geprobeerd draden door te verbinden. Dit lukte niet, wel werden een keuringsrapport en kentekens weggenomen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --