1e persbericht van dinsdag 9 maart 2004

Eindhoven 09-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief aangehouden

Maandag rond 19.45 uur is in de Edenstraat een 34-jarige man uit Eersel aangehouden. Een bewoner van de Akkerstraat zag dat de man zijn fiets, die voor het huis stond, wilde stelen. Hij sprak de man aan waarop de fiets werd teruggezet. De dief pakte toen een andere fiets, nam die op zijn schouder en vertrok. Een straat verderop werd hij door de gewaarschuwde politie aangehouden. Hij was dronken. De man is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Gestolen auto uitgebrand

Maandagavond rond 23.00 uur werd op de Simon van Leeuwenstraat een brandende auto aangetroffen. De brand werd door de brandweer geblust. De auto bleek kort daarvoor te zijn gestolen op de Acaciastraat.

Helmond: Man dreigt met vuurwapen

Maandagavond rond 20.30 uur is op het asielzoekers centrum aan de Deurnseweg in Helmond een 19-jarige man aangehouden. Hij had twee medebewoners( 26 en 19 jaar oud) tijdens een ruzie bedreigd met een vuurwapen. De ruzie ging over een zoekgeraakte jas. De man is aangehouden en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Het vuurwapen is nog niet gevonden.

Helmond: Snelheidscontroles

De politie heeft maandag tussen 15.30 en 18.00 uur op de Cortenbachstraat een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 39 bestuurders bekeurd. De snelste reed 79 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Maandagavond tussen 19.00 en 21.30 uur controleerde de politie op de Brandevoortse Dreef. Daar werden 177 bestuurders op de bon gezet. De snelste reed 112 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Gemert: Gewapend overval

Maandagavond rond 20.43 uur heeft een met een mes gewapende man een videotheek aan de Prins Bernhardlaan overvallen. Buiten een 17-jarige verkoper was er niemand in de zaak. De overvaller kwam binnen en bedreigde de verkoper met een mes. Hij eiste het geld uit de kassa. De overvaller is er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. De overvaller droeg een zwarte jas en hoge schoenen( kistjes) . Hij had een bivakmuts op. De politie is op zoek naar eventuele getuigen. Zij kunnen bellen met de politie van Gemert Laarbeek telefoon 0900 8844.

Oirschot: Lading uit vrachtwagen gestolen

Dinsdagmorgen rond 5.00 uur hebben dieven ongeveer 20 dozen gestolen uit een vrachtauto die geparkeerd stond op de A58. De chauffeur lag in de cabine te slapen en merkte dat er iemand in zijn vrachtwagen zat. Toen hij polshoogte nam bleek dat er ongeveer 20 dozen met computeronderdelen en LCD schermen gestolen waren. Van de dieven ontbrak elk spoor.

Sterksel :Inbraak in loods

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een loods van een bedrijf aan de Pastoor P Thijssenlaan in Sterksel. De daders forceerden een deur om binnen te komen. Binnen werden drie tussendeuren opengebroken. Er is ongeveer 50 euro gestolen.