Ingezonden persbericht


|                                            |                                   |
|                                            |PERSBERICHT                        |
|                                            |9 maart 2004                       |
Sony Ericsson lanceert 'on the move' accessoires: Bluetooth HCB-300 Car Handsfree, de BluetoothTM HBH-600 headset en meer


- de nieuwste 'multi user' technologie met kleurrijke mogelijkheden tot personalisatie -

Sony Ericsson introduceerde vandaag een complete portfolio van accessoires voor mensen 'on the move'. Een belangrijke nieuwe aanwinst is de 'multi user' accessoire voor de auto: de Bluetooth HCB-300 Car Handsfree. De nieuwe draadloze Bluetooth HBH-600 headset is met de personalisatiemogelijkheden de tweede runner-up in de portfolio. De verwisselbare Style-Up covers van deze accessoire illustreren de individuele stijl van de consumenten. De opmerkelijke portfolio 'on the move' bevat bovendien de geavanceerde HCA-200 Car Handsfree en de lichtgewicht draagbare HPS-20 Handsfree. Kortom, ideale accessoires voor mensen 'on the move' die geen compromissen sluiten als het om stijl en kwaliteit gaat.

HCB-300 Bluetooth Car Handsfree

De HCB-300 Car Handsfree heeft een innovatieve kleuren ID-interface zodat het apparaat eenvoudig kan worden gebruikt door meerdere bestuurders (multi user technologie) van de auto. De HCB-300 is ideaal voor mensen met een actief leven die willen profiteren van de voordelen van de nieuwste technologie. Wanneer de auto start, wordt de verbinding met de telefoon automatisch tot stand gebracht met behulp van draadloze Bluetooth technologie. Zelfs als de telefoon in een koffer, kledingstuk of tas zit. Dit maakt het gemakkelijk voor mensen die veel hun auto in en uit moeten.

Groepsgebruik door kleurenprofielen

De HCB-300 werkt met maximaal vijf verschillende gebruikersprofielen. Iedere gebruiker kiest een eigen kleur uit het kleuren-ID. Als de auto wordt gestart, brengt de HCB-300 automatisch een verbinding tot stand met de laatste telefoon die in de auto is gebruikt en toont de bijbehorende, voorgeselecteerde kleur. Als de laatste bestuurder bijvoorbeeld het kleuren-ID blauw heeft, laat het scherm zien dat de Bluetooth verbinding tot stand is gebracht door middel van een blauwe gebruikersinterface. Als de volgende bestuurder het kleuren-ID groen heeft, zal de HCB-300 eerst proberen om verbinding te leggen met de 'blauwe' telefoon, omdat deze als laatste in de auto is gebruikt, om vervolgens automatisch te gaan zoeken totdat hij het profiel heeft gevonden van de 'groene' bestuurder.

Een gebruiker kan ook zijn kleuren-ID met een simpele druk op de knop veranderen of wachten totdat de HCB-300 zijn telefoon heeft gevonden. Met behulp van het kleuren-ID kan een hele familie of een groep collega's, die dezelfde bedrijfswagen gebruikt, ook dezelfde HCB-300 gebruiken.

Veiligheid en comfort

De HCB-300 ondersteunt spraakherkenning en voice tags in het adresboek van de telefoon die wordt gebruikt. Met één druk op de knop wordt binnenkomend gesprek aangenomen en gaat het volume van de geluidsinstallatie automatisch omlaag. De uitstekende geluidskwaliteit van de HCB-300 garandeert probleemloze gesprekken zonder dat essentiële informatie wegvalt. Dit alles stelt gebruikers in staat om telefoontjes veilig te beantwoorden; de aandacht van de bestuurder blijft zodoende op de weg gevestigd.

HCA-200 Car Handsfree

De geavanceerde HCA-200 Car Handsfree is een verbeterde versie van bekende HCA-20 en een functionele toevoeging op Sony Ericsson's lijn aan autoaccessoires. De HCA-200 ondersteunt spraakherkenning voor een verhoogde veiligheid. De geluidskwaliteit van de HCA-200 is hoog: wind- en motorgeluiden worden uitgefilterd. De geluidsinstallatie wordt automatisch zachter gezet bij een binnenkomend gesprek. Als bonus is de mobiele telefoon opgeladen en klaar voor gebruik wanneer de rit is voltooid.

HBH-600 BluetoothTM headset

De nieuwe BluetoothTM headset is stijlvol en licht van gewicht. Er is veel onderzoek verricht om de HBH-600 zo praktisch en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De oorbeugel is flexibel zodat hij altijd past en stevig genoeg is om de headset op zijn plaats te houden. De consument kan hem makkelijk met een hand opzetten en vervolgens vrijelijk bewegen. Met een druk op de knop kunnen gesprekken worden beantwoord of worden afgesloten.

Geen compromissen

De HBH-600 headset wordt geleverd met twee verwisselbare Style-Up covers. Het kleurenpallet kan worden vergroot met behulp van de Style-Up Kit ISK-600, die vijf covers in verschillende kleuren bevat. De HBH-600 is het ideale accessoire voor mensen met een actieve levensstijl, die geen compromissen willen sluiten als het aankomt op stijl of kwaliteit. De headset ondersteunt alle geavanceerde voice-mogelijkheden van Sony Ericsson's Bluetooth telefoons, waaronder voice dial en voice commands voor het beantwoorden of weigeren van gesprekken. De HBH-600 headset kan worden gebruikt in combinatie met een groot aantal Sony Ericsson telefoons, zoals de K700, S700, P900, P800, T630, T610, T68i, T68, T39 en de Z600. De headset kan ook worden gebruikt met mobiele telefoons die Bluetooth headset of handsfree profielen ondersteunen, zoals Nokia, Siemens en Motorola Bluetooth telefoons.

HPS-20 Handsfree

Sony Ericsson introduceert eveneens de lichtgewicht draagbare HPS-20 Handsfree, een nieuwe handsfree oplossing met een aantrekkelijk en sportief ontwerp. Het is perfect voor mensen met een actieve levensstijl. Het ergonomische ontwerp ligt op het oor, in plaats van in het oor, zodat de accessoire voor iedereen comfortabel is. Drie verwisselbare Style-Up covers geven een stijlvol kleurtje aan de handsfree en stelt gebruikers in staat om de HPS-20 in hun eigen stijl en naar hun eigen smaak te personaliseren.

De HCB-300 is vanaf Q3 2004 leverbaar. De geavanceerde HCA-200 Car Handsfree, de Bluetooth Headset HBH-600, de draagbare HPS-20 Handsfree zijn vanaf Q2 2004 leverbaar. De Bluetooth HCB-300 Car Handsfree en de nieuwe draadloze Bluetooth HBH-600 headset zijn bij Sony Ericsson Development Unit te Emmen (NL) ontwikkeld.

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht