Ingezonden persbericht


|                                            |                                   |
|                                            |PERSBERICHT                        |
|                                            |9 maart 2004                       |
Sony Ericsson's Bluetooth Media Viewer MMV-100


- voor het gemakkelijk uitwisselen van beeld en geluid van telefoon naar TV of digitale projector -

Sony Ericsson lanceerde vandaag de innovatieve en leuke Bluetooth Media Viewer MMV-100. De Media Viewer brengt draadloze Bluetooth technologie naar een nieuwe hoogte door een verdere uitbreiding van het aantal manieren om beeld en geluid uit te wisselen. Door de MMV-100 direct aan te sluiten op een TV of een digitale projector kunnen consumenten beelden versturen van een mobiele telefoon naar een groot scherm met behulp van de draadloze Bluetooth technologie. De MMV-100 is vanaf Q2 2004 verkrijgbaar.

De MMV-100 is praktisch, gebruiksvriendelijk en een perfecte accessoire voor mensen die beeld en geluid snel en zonder problemen willen uitwisselen. Met de Media Viewer kun je op een leuke manier beelden delen met familie en vrienden. Je kunt de viewer ook gebruiken als een lichtgewicht, zakelijk accessoire voor bijvoorbeeld presentaties. Beeld en geluid kunnen vanaf de telefoon worden verzonden met een simpele druk op de knop.

Many-to-one connectivity

De media viewer kan worden gebruikt met een TV of een digitale projector. Daarmee verbreedt het concept achter Bluetooth producten nog verder. In plaats van dat één telefoon wordt gekoppeld aan één Bluetooth apparaat, is de MMV-100 geschikt voor 'many-to-one' connectivity. Dit betekent dat meerdere mensen tegelijkertijd via hun mobiele telefoons beelden naar één scherm kunnen verzenden. Met de MMV-100 is het ook mogelijk om AMR en MP3 geluidsbestanden direct vanaf een met Bluetooth uitgeruste mobiele telefoon te versturen. Zo kun je genieten van muziekbestanden met een superieure geluidskwaliteit, bijvoorbeeld via TV-luidsprekers. Daarnaast is de MMV-100 ook ideaal voor zakelijk gebruik. Presentaties die in beeldvorm zijn opgeslagen in een mobiele telefoon, zoals bijvoorbeeld de K700 of de S700 kunnen via BluetoothTM, worden verzonden naar een groter scherm in een vergader- of conferentieruimte.

De MMV-100 ondersteunt de volgende Bluetooth profielen: File Transfer Profile (FTP), Object Push Profile (OPP), en Basic Imaging Profile (BIP). De Media Viewer kan worden gebruikt met Sony Ericsson's K700, S700, P900, P800, T630, T610 en T68i mobiele telefoons (afhankelijk van de telefoon kunnen de functionaliteit verschillen). De MMV-100 kan worden aangesloten op een TV of projector met behulp van een SCART- of een stereo audio/video RCA kabel. Er komen varianten voor zowel het PAL als het NTSC format.

NOOT VOOR DE REDACTIE (